Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rijdt Vettel binnenkort in een IndyCar-bolide?

Sebastian Vettel heeft dankzij een aantal opmerkingen tijdens het Grand Prix-weekend van Miami het aanbod gekregen om te testen met een IndyCar-bolide.

Sebastian Vettel heeft een aanbod gekregen om de IndyCar-bolide van Rahal Letterman Lanigan te testen. Eigenaar Bobby Rahal heeft hem uitgenodigd voor een test, nadat de viervoudig wereldkampioen zijn mening uitte over de eerste Grand Prix van Miami. Vettel liet weten dat hij de voorkeur gaf aan 'échte Amerikaanse circuits', zoals Road America in Wisconsin. "Als we naar Road America zouden gaan, zeker met het geld dat is uitgegeven voor de GP van Miami, dan hadden we de lat heel hoog kunnen leggen", liet Vettel weten aan onder meer RacingNews365. "Als coureur was het, voor mij, ook veel spannender geweest." De lovende woorden van Vettel over Road America bleven niet onopgemerkt. Graham Rahal, de zoon van Bobby Rahal en coureur voor het IndyCar-team, reageerde even later op Twitter: "Als je ooit een IndyCar wil testen op Road America, dan zorgen wij ervoor dat het gebeurt. Het zal een eer zijn om je te verwelkomen in onze auto." Ook vader Bobby reageerde op de berichten van Vettel. "Seb, het is een deal als jij dat wil."

Vettel heeft betere jaren gekend in de Formule 1

Al sinds 2007 rijdt Vettel in de Formule 1. Een IndyCar-test zal een interessante afwisseling zijn voor de Aston Martin-coureur, al heeft hij nog nooit aangegeven te willen stoppen met F1. Wel kende Vettel betere jaren in de sport dan de afgelopen jaren. Tussen 2010 en 2013 behaalde hij vier wereldkampioenschappen voor Red Bull, waarna hij de overstap maakte naar Ferrari. Bij Ferrari lukte het hem niet om een kampioenschap te veroveren. In 2020 werd bekend dat zijn contract bij de Scuderia niet werd verlengd, waarna hij de overstap maakte naar Aston Martin. Sindsdien stond hij één keer op het podium. Of Vettel ook gebruik gaat maken van de mogelijkheid om een IndyCar te testen, dat is nog niet bekend.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024