© Suzuki

Nieuwsoverzicht

Rins: "Ik hoop dit seizoen mijn eerste Grand Prix te winnen"

Afgelopen zondag stond de presentatie van het MotoGP-team van Suzuki op het programma. Het coureursduo bestaat dit jaar uit de Spaanse rijders Álex Rins en debutant Joan Mir. Geen enkel team brengt een jeugdigere line-up op de grid.

De 23-jarige Álex Rins is de absolute leider van het team en hoopt in zijn derde seizoen in de MotoGP zijn eerste overwinning te behalen: "Na mijn gevechten met de toprijders de afgelopen twee seizoenen denk ik dat ik klaar ben voor mijn eerste Grand Prix-overwinning in de MotoGP klasse. De motor is de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld en wanneer ik zelf nog iets constanter word, dan geloof ik dat Suzuki dit seizoen weer een wedstrijd kan winnen."

De laatste overwinning van Suzuki dateert alweer van Silverstone 2016, toen Maverick Viñales de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Dat weet ook teammanager Davide Brivio zich te herinneren. De succesvolle Italiaan heeft alle vertrouwen in zijn pupillen: "Het is al de derde keer dat we het aandurven om het seizoen aan te vangen met een rookie. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mir het goed gaat doen en Rins heeft zich de afgelopen twee jaar al bewezen. Het is nu aan ons om hen een motor te geven die hen in staat stelt om mee te strijden voor de prijzen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen