Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rivaliserende CEO: "Verstappen wint geen wereldtitel in andere auto"

Zak Brown denkt dat op dit moment zes of zeven coureurs wereldkampioen zouden worden in de Red Bull. De CEO van McLaren gelooft echter niet dat Max Verstappen in een andere auto de titel kan opeisen...

Miami Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is daverend aan het nieuwe Formule 1-seizoen begonnen, al moest hij in Miami op pure snelheid de zege aan Lando Norris laten. Dat neemt echter niet weg dat Verstappen fier aan de leiding staat in de WK-stand en dit seizoen al vier keer de handen in de lucht mocht steken. De Nederlander lijkt hard op weg om zijn vierde wereldtitel op te eisen.

Toch rommelt het achter de schermen bij Red Bull en vooral Zak Brown probeert daar gebruik van te maken. De CEO van McLaren gaf na de aankondiging van het vertrek van Adrian Newey al aan dat er meer 'dominostenen zouden vallen' en kan het in de podcast Beyond the Grid opnieuw niet laten om een kleine steek onder water uit te delen. Brown denkt dat een team een geweldige ontwerper én een geweldige coureur nodig heeft om succesvol te zijn. Maar wint Verstappen nu ook in een andere auto?

"Je hebt het allebei nodig", stelt Brown. "Ik denk niet dat je zonder een stercoureur gaat winnen, dus je hebt beide nodig. Het start bij de auto, want ik krijg altijd de vraag of het om de auto of de rijder gaat. Het is beide. Op dit moment denk ik dat zes, zeven coureurs op de grid wereldkampioenen zouden worden in de Red Bull. En zo geweldig als Max is, hij is een van de beste coureurs ooit, ik denk niet dat Max een titel zou winnen in een andere auto."

Brown verwijst naar het heden. "Als je kijkt naar het verschil tussen Sergio Perez en Verstappen, zie je dat je het allebei nodig hebt. Perez is namelijk een uitstekende coureur die heeft laten zien dat hij op bepaalde momenten met Max kan strijden. De andere teams komen dichterbij. Wat Max momenteel doet is heel bijzonder, maar kijk naar wat er allemaal gebeurt tussen de plekken twee en vijf. De ene dag staan wij op P2, de andere dag wordt het P5. Het is heel dynamisch, dus de auto's zitten zodanig dicht bij elkaar dat de coureurs het verschil maken. Je hebt dus een goede auto én coureur nodig."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"