Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Robert Kubica is kandidaat voor stoeltje bij Williams in 2019'

Na een lange en zware periode van revalideren is Robert Kubica terug in de Formule 1. De Pool, die in 2011 zwaar gewond raakte na een rally crash, wordt de test- en reservecoureur bij Williams. Kubica wil echter meer en een terugkeer als 'volledig' coureur in 2019 behoort volgens technisch directeur Paddy Lowe tot de mogelijkheden.

Na een lange strijd koos Williams aan het begin van dit jaar uiteindelijk voor de jonge Rus Sergey Sirotkin als tweede rijder naast Lance Stroll. Dat betekende automatisch dat Robert Kubica zijn gedroomde comeback als 'fulltime' coureur moest uitstellen. Volgens technisch directeur Paddy Lowe is Kubica echter nog altijd een belangrijke kandidaat voor Williams in 2019. "We hebben een serieus testprogramma voor hem ontwikkeld en houden zijn ontwikkeling goed in de gaten" , zegt Lowe tegen het Russische Championat. "We gaan zien waar het schip strandt" , voegt hij daar aan toe.

Op de vraag Williams Kubica overweegt voor een stoeltje in 2019, antwoordt Lowe: "Ja, we houden alle opties open." Om in 2019 een stoeltje te bemachtigen zal Kubica echter van goede huizen moeten komen. Sergey Sirotkin heeft voor meerdere seizoenen getekend, terwijl Lance Stroll het nodige geld meebrengt. Daarnaast is Lowe erg positief over de nieuwe aanwinst en hij denkt dat Sirotkin het erg goed gaat doen komend seizoen. "Het is belangrijk dat coureurs het volledige potentieel van de wagen kunnen benutten en ik denk dat Sergey daar zeker toe in staat is" , aldus Lowe.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"