Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Robert Kubica maakt volgend seizoen comeback in de Formule 1'

Het is al lange tijd een heet hangijzer: de eventuele terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1. Na drie tests voor het team van Renault, inclusief een test in een 2017-bolide, is de Pool klaar voor een comeback. Volgens Robert Doornbos gaat dat er ook van komen. Doornbos is er van overtuigd dat Kubica in 2018 zijn comeback gaat maken.

Robert Doornbos, die Kubica persoonlijk kent, vertelde in het programma Formule 1 café van Ziggo Sport dat Robert Kubica volgend jaar weer in een Formule 1-bolide zit. "Ik heb laatst met hem gegeten" , begint Doornbos als het over de Pool gaat. "Ik heb hem gevraagd of hij zijn comeback gaat maken. Het antwoordt op die vraag was zeer duidelijk. Hij zei: 'Mijn comeback komt eraan'." Of die comeback ook bij het team van Renault zal zijn, kan Doornbos niet bevestigen. "Dat kan ik niet zeggen, dat weet alleen hij" , zei Doornbos desgevraagd.

"Mijn gevoel zegt dat hij volgend jaar weer in de Formule 1 rijdt" , vervolgt Doornbos. "Ik zag het aan z'n houding, hij was vol zelfvertrouwen. Daarnaast was z'n test goed en is hij fysiek topfit." Mocht een comeback van Robert Kubica er echt van komen, dan staat de Pool voor het eerst in 8 jaar aan de start van een Formule 1-Grand Prix. De laatste race van Kubica was voor het team van Renault in 2010. Op 6 februari 2011 raakte hij zwaar gewond bij een rallycrash. Hoewel hij bijna zijn hand kwijtraakte, herstelde hij wonderwel van zijn verwondingen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi