Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Robert Kubica veel te langzaam tijdens Formule 1 test'

Het sprookje van de comeback van Robert Kubica in de Formule 1 lijkt niet door te gaan. Renault maakte vorige week bekend dat het volgend jaar rijdt met Nico Hulkenberg en Carlos Sainz. Reden daarvoor is dat de Pool veel te langzaam was tijdens zijn F1-test.

Daarmee is een terugkeer van Robert Kubica in de F1 bij Renault uitgesloten. De Pool kreeg tijdens diverse testdagen de kans om zichzelf te bewijzen. Na de GP van Hongarije kreeg Kubica een performance test op de Hungaroring. Onder grote belangstelling maakte Kubica na zeven jaar zijn officiële rentree bij een F1-evenement. Renault koos er echter niet voor om Kubica van een contract te voorzien. Reden daarvoor was dat er teveel twijfels waren over zijn fysieke gesteldheid en snelheid. Eerder waren er al berichten dat Kubica niet snel en constant genoeg was tijdens de lange runs. Auto Bild Motorsport meldt nu dat Kubica over een enkele ronde een goede snelheid had, maar tijdens de langere runs een seconde per ronde te langzaam was ten opzichte van de reguliere Renault-coureurs.

Voor Renault was daarmee duidelijk dat Kubica geen serieuze optie meer was voor 2018. De Pool hoopt nog altijd om zijn rentree te maken en wordt daarin bijgestaan door Nico Rosberg. De kansen op een terugkeer van Kubica in de F1 lijken bijzonder klein te zijn. Zijn enige hoop is nog gevestigd op het team van Williams, maar dat team wil juist een coureur die er direct staat en het team naar een hoger niveau kan brengen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"