© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Robert Kubica vervangt Palmer bij Renault vanaf GP België'

25 jul. 2017 13:37 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Jolyon Palmer moet vrezen voor zijn toekomst bij het Renault F1 team. De Brit staat zwaar onder druk nu de resultaten uitblijven. Robert Kubica klopt op de deur om hem te vervangen. Het zou een sensationele comeback zijn van de Pool.

Dagen voor Palmer lijken te zijn geteld bij Renault

De 32-jarige Robert Kubica mag volgende week testen in de Renault R.S. 17 van Jolyon Palmer. Op de Hungaroring krijgt hij de kans om zichzelf te bewijzen tijdens een echte performance test. Kubica kwam recent twee dagen in actie in een oude Renault bolide om weer te wennen aan de Formule 1.

De Pool stond te boek als een groot talent en had een prachtige carrière in het vooruitzicht. In de winter van 2011 kwam er abrupt een einde van de Formule 1 carrière van Kubica na een zwaar rallyongeval. Hierbij liep hij onder andere schade op aan zijn arm. 

Volgens het Duitse Bild staat alleen een succesvolle test van Kubica op de Hungaroring de vervanging van Palmer nog in de weg. Daarnaast moet de Pool ook nog aantonen dat hij op eigen kracht binnen vijf seconde uit de auto kan stappen, iets wat de F1-regels voorschrijven.

Als beide tests succesvol zijn dan zou dit het einde betekenen van Palmer bij Renault. Kubica zou dan na zes jaar afwezigheid tijdens het GP weekend in België zijn comeback vieren. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen