© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Romain Grosjean: 'Aankonding Halo was een schok'

28 jul. 2017 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
De FIA schokte deze week de Formule 1 wereld met haar aankondiging dat de Halo definitief haar intrede doet in 2018. De Formule 1 rijders zijn dan ook verdeeld over de introductie van de Halo.

Romain Grosjean vindt Halo een slechte zaak voor de Formule 1

Niet alleen Max Verstappen toont zich een felle tegenstander van de Halo, ook zijn collega Romain Grosjean vindt de Halo een slechte ontwikkeling voor de sport. De Haas coureur testte vorig seizoen al de Halo en was er vanaf het begin niet over te spreken.

Volgens Grosjean belemmert de Halo wel degelijk het zicht van de coureurs en denkt hij dat de FIA te overhaast de Halo nu introduceert.

In gesprek met ESPN vertelt hij het volgende hierover.

"Persoonlijk vind ik de aankondiging van de Halo een trieste dag voor de Formule 1. Ik ben er nog steeds op tegen en vind dat het niet thuishoort in de Formule 1."

Ik was compleet in shock!

"Ik was echt verbaasd toen het werd aangekondigd. Vooral omdat de teams erop tegen zijn, net als de fans en ook veel coureurs zien er niks in. Dus toen het naar buiten werd gebracht, was ik echt wel in shock. Vandaar dat ik het ook een trieste dag voor de Formule 1 noemde."

Grosjean benadrukt echter dat hij wel vindt dat het goed is om de veiligheid te verbeteren.

"Natuurlijk moet er onderzoek worden gedaan naar de veiligheid in onze sport. Sinds 1995 is er ook veel op dat gebied veranderd maar hopelijk krijgen we een betere oplossing dan wat nu de bedoeling is."

Volgens Grosjean onderschat de FIA de invloed van de Halo en moet er nog meer onderzoek worden verricht.

"Er zijn nog een hoop zaken waar we nog niet over na hebben gedacht. Zoals bijvoorbeeld, het zicht met de Halo bij de start als de lichten uitgaan. Dat is bij elk circuit weer anders. Het zien van vlaggen aan de zijlijn bijvoorbeeld. Daar moet echt nog naar worden gekeken."

Grosjean was één van de coureurs die vorig jaar al met de Halo op de baan verscheen. Zijn ervaringen in Brazilië waren bepaald niet positief.

"Ik gok dat je uiteindelijk overal aan went maar hopelijk wordt het niet zo slecht als in Brazilië, want daar werd ik er best wel ziek van. Je probeert te focussen maar dat is best lastig met zoiets midden in je gezichtsveld. Ik weet het niet, mijn ogen draaiden steeds weer naar elkaar toe, het voelde in ieder geval erg raar."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen