Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Romain Grosjean: 'Eerste ronde op Spa maakt je ziek'

Spa-Francorchamps is voor velen coureurs het hoogtepunt op de kalender. Op het mythische circuit in de Ardennen kunnen de coureurs laten zien uit welk racehout ze gesneden zijn. Met zijn snelle en langzame bochten, en natuurlijk de Eau Rouge/Raidillon combinatie, is het circuit zeer uitdagend en maakt de coureur het verschil.

Romain Grosjean koestert goede en slechte herinneringen aan het Belgische circuit. In 2011 won hij er het kampioenschap in de GP2-Series, maar in 2012 werd hij een race geschorst na het veroorzaken van een startcrash. Toch heeft Grosjean niets dan respect voor de baan en komt hij er graag terug. "Ik kan niet van één deel zeggen dat het mijn favoriet is" , zegt Grosjean over Spa-Francorchamps. "De variatie in het circuit is gewoon fantastisch. Snelle bochten worden afgewisseld door langzame bochten en er zijn niet teveel rechte stukken. Het circuit klopt op alle punten, dat maak het zo geweldig."

Grosjean vergelijkt de eerste ronde over het circuit als een ritje in de achtbaan: achteraf voel je je vooral misselijk. "Na de eerste ronde voel je je vooral misselijk. Het is alsof je in een achtbaan zit, het gaat constant op en neer. Je vraagt je oprecht af of je het wel de hele race volhoudt" , vertelt Grosjean over de eerste ronde op Spa-Francorchamps. Gelukkig is de race na een ronde niet afgelopen voor Grosjean. Naarmate de race vordert, kan hij toch wel genieten van het circuit. "N a verloop van tijd wen je eraan en geniet je alleen maar van de G-krachten" , besluit Grosjean.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden