Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Rosberg adviseert Russell in strijd met Hamilton

De strijd tussen Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en George Russell groeit beetje bij beetje na incidenten in meerdere raceweekenden. Nico Rosberg, oud-teamgenoot van Hamilton, stelt dat Russell zijn houding moet veranderen om zijn Britse ploegmaat te verslaan.

Hamilton-Russell-Zandvoort-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Spanje gaven ze elkaar geen ruimte, in Singapore jaagden ze elkaar op, in Suzuka drukten ze elkaar van de baan en in Qatar toucheerden ze: we hebben het over Mercedes-duo Lewis Hamilton en George Russell.

Hoewel Russell in the heat of the moment geregeld zijn frustraties uitspreekt over de radio, trekt hij negen van de tien keer enkele minuten later het boetekleed aan. Nico Rosberg, voormalig F1-wereldkampioen en oud-teamgenoot van Hamilton, stelt dat Russell moet stoppen met de 'aardige jongen' te zijn. Dat advies baseert hij op zijn eigen ervaringen: hij liet zich niet kennen toen de strijd tussen hem en Hamilton een kookpunt bereikte en troefde de Brit uiteindelijk af in het gevecht om de wereldtitel in 2016.

"Het is een zeer lastige situatie voor George", zegt de Duister bij Sky Sports. "Maar in deze situatie kun je niet de 'aardige jongen' blijven. Je moet ook intern druk uitoefenen."

"Je moet het de ploeg moeilijk maken, helaas"

De voormalig coureur gaat verder. "Je moet het de ploeg moeilijk maken, helaas. Het is vervelend, maar noodzakelijk. Anders kiest het team altijd de makkelijkste weg."

"Het is ongemakkelijk voor George, want hij moét pushen. Dat doet hij overigens ook steeds meer. Je hoort hem op de radio dingen zeggen als 'het gebeurt weer!', en dergelijke. Hij probeert echt wel weerstand te bieden."

In Losail raakten Russell en Hamilton elkaar. Hamilton sneed de eerste bocht te scherp aan en raakte zijn teamgenoot, maar elimineerde zichzelf. De zevenvoudig wereldkampioen toonde zich al snel schuldbewust en bood meteen zijn excuses aan. Rosberg: "Wat goed uitpakte voor George in Qatar, was dat Lewis toegaf dat hij fout zat."

"Dat was een grote overwinning voor hem, ook intern. Zoiets is zeer zeldzaam (bij Mercedes, red.). In mijn tijd was Lewis namelijk nooit honderd procent schuldig. Hij hoefde zich dus ook nooit op die manier te verontschuldigen."

De wereldkampioen van 2016 sluit af: "Het is iets om de in de gaten te houden. Het is een interessante strijd en dynamiek."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen