Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg dicht Max Verstappen weinig kansen toe in 2018

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg verwacht dat het F1-seizoen 2018 een gevecht wordt tussen Ferrari en Mercedes. De Duitser won in 2016 zijn eerste en enige wereldtitel met het team van Mercedes en ging toen met pensioen.

Voor veel Formule 1 fans zijn Lewis Hamilton en Mercedes de grote favorieten voor het komende seizoen. De Duitse grootmacht won vier jaar op rij de titels bij de coureurs en constructeurs. Lewis Hamilton behaalde in 2017 zijn vierde wereldtitel en staat daarmee op gelijke hoogte met Sebastian Vettel. "Mijn voorspelling komt overeen met het afgelopen seizoen. Lewis wint de titel, maar deze keer slechts met een voorsprong van één punt op Sebastian", laat Rosberg aan RTL Duitsland weten. Max Verstappen en Daniel Ricciardo komen er volgens Rosberg niet aan te pas in het nieuwe seizoen. Zij moeten genoegen nemen met een positie buiten de top drie. " Achter Lewis en Sebastian komt Valtteri Bottas. Hij blijft de Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor."

Voormalig F1-coureur Timo Glock verwacht dat Ferrari erg sterk de winter uitkomt. "Ik denk dat Ferrari vorig jaar een echt goede basis had. Daar kunnen ze nu op verder bouwen. De druk kan van grote invloed zijn, maar ik verwacht een gevecht tot het eind."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"