Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Rosberg duidelijk over teamorders McLaren: "Dat zal niet in zijn contract staan"

Nu de strijd om de rijderstitel in de Formule 1 helemaal openligt, doemt de vraag steeds meer op of Oscar Piastri zich niet moet schikken in een rol als tweede rijder bij McLaren. Om zo Lando Norris meer kans te geven in zijn gevecht met Max Verstappen voor de wereldtitel.

Piastri Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de GP van Italië hield Oscar Piastri zich duidelijk niet in. Al in de eerste ronde, in bocht 4, zette hij zijn McLaren naast die van zijn van pole gestarte teamgenoot Lando Norris. Norris verloor door deze actie uiteindelijk twee plaatsen en liep zo kostbare punten mis in de strijd met Max Verstappen om de wereldtitel. 

McLaren beschikt nu over de snelste wagen in de Formule 1 en Norris maakt een serieuze kans om Verstappen van de troon te stoten. Met nog acht races te gaan is het verschil tussen de twee kemphanen 62 punten. Met een naar vorm zoekend Red Bull lijkt McLaren alles in eigen hand te hebben.

Maar dan moet het natuurlijk niet zo zijn dat Piastri het zijn teagenoot lastig gaat maken. Moet McLaren dus in het restant van dit seizoen met stalorders gaan werken? "In zijn contract zal niet staan dat hij Lando moet helpen en Oscar rijdt zelf ook briljant", zegt oud-wereldkampioen Nico Rosberg in de Sky Sports F1-podcast. 

Piastri won dit seizoen de GP van Hongarije en eindigde vier keer op P2. Rosberg: "Vanuit zijn oogpunt verdient hij eigenlijk elke kans om races te winnen. En laten we niet vergeten dat rekenkundig gezien hij ook nog wereldkampioen kan worden. Hij staat niet zo ver achter Lando, iets van veertig punten. Hij zit er dus niet zo ver achter. Het is dan lastig om Oscar te vragen om mogelijke race-overwinningen uit handen te geven." 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld