Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Rosberg geeft Mercedes duidelijk advies: "Ik zou wachten"

Nico Rosberg geeft zijn voormalig werkgever Mercedes één duidelijk advies mee in aanloop naar 2025: maak geen overhaaste beslissingen wat het rijdersduo betreft.

Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Silly Season begon ontzettend vroeg dit jaar, want sinds Lewis Hamilton zijn overstap naar Ferrari aankondigde wordt er aan alle kanten volop gespeculeerd over de vervanger van de zevenvoudig wereldkampioen. De namen van Max Verstappen en Carlos Sainz kwamen eerder al voorbij, maar er is nog een wel heel bijzondere naam die de revue passeert. 

Andrea Kimi Antonelli, het zeventienjarige Italiaanse toptalent dat momenteel als rookie zijn geluk beproeft in de Formule 2, staat hoog op het verlanglijstje van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Zijn leeftijd lijkt wel roet in het eten te gooien wat zijn superlicentie betreft, maar bij Mercedes maakt men er geen geheim van dat ze al hun pijlen richten op de jonge Italiaan én dat ze daar veel voor over hebben. 

Die interesse komt niet uit de lucht vallen, want het toptalent heeft de Formule 3 volledig overgeslagen en slaagt er met regelmaat in zijn Formule 2-teamgenoot, Oliver Bearman, te verslaan. Toch gaf Nico Rosberg zijn oude werkgever een duidelijk advies mee bij Sky Sports. De Duitser, die in 2016 zelf wereldkampioen werd, raadt Wolff vooral aan niet té vroeg te juichen als het om Antonelli gaat.

"Hij is op dit moment echt dé toekomstige superster, maar wat de timing betreft is het gewoon echt nog te vroeg voor hem. Het is al helemaal te vroeg voor Toto om nu al een beslissing over Antonelli en zijn toekomst te nemen. Ik zou wachten tot later dit jaar, want dan kan je pas zien hoe goed hij het in de Formule 2 echt doet."

Volgens Rosberg zijn de Formule 2-resultaten van Antonelli van groot belang om te bepalen of hij een plekje bij Mercedes waardig is. "Hij moet echt goed presteren, wil hij in die Mercedes-bolide mogen stappen. Anders zou een tijdje bij Williams vertoeven ook helemaal niet zo verkeerd zijn voor hem. Dat zou dan misschien logischer klinken."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez