Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Rosberg gelooft in spannende F1-race in Hongarije: "Kwalificatie zegt weinig hier"

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas veroverden op zaterdag de eerste startrij tijdens de Grand Prix van Hongarije. Een mooie prestatie van het Mercedes-duo dat daarmee veel druk zet op het Red Bull Racing van Max Verstappen. Ondanks dat Mercedes alles op orde lijkt te hebben, gelooft voormalig F1-wereldkampioen Nico Rosberg nog altijd in een spannende race op de Hongaroring.

Hamilton Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Nico Rosberg zegt de uitslag van de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Hongarije nog niet alles over het verloop van de race op zondag. "We zijn er dit weekend nog lang niet, de kwalificatie zegt weinig hier", aldus de Duitser tegenover het Italiaanse Sky Sport. De F1-wereldkampioen van 2016 krijgt bijval van voormalig Formule 1-coureur Christian Klien. "Dat komt omdat de temperaturen hier nog al wat veranderen in deze dagen en op zondag zal de warmte een grote rol spelen bij de slijtage van de banden. Daarom denk dat je op racepace nog heel lastig kunt inschatten wat er op zondag zal gebeuren en dat maakt het spannend", aldus de Oostenrijker tegenover ServusTV.

Rosberg gelooft dat het niet alleen om de veranderlijke weersomstandigheden gaat in Hongarije, maar dat ook het Silverstone-incident nog altijd een grote rol speelt. "We gaan zondag in de eerste bocht pas zien wat er gaat gebeuren, het staat namelijk al vast dat Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar dit seizoen nog weleens wat keren zullen raken en het zou zomaar hier in de eerste bocht kunnen gebeuren", laat Rosberg weten. De voormalig Mercedes-coureur heeft het gevoel dat het telefoongesprek tussen de twee kemphanen namelijk nog niet veel heeft opgelost.

"Hamilton vroeg wel hoe het ging met Verstappen, maar hij bood niet zijn excuses aan, wat ook wat zegt. Er is een strijd gaande en dat is goed voor de Formule 1. Ook in de Q3-sessie van de kwalificatie was er weer een strijd gaande tussen de twee, doordat Hamilton een zeer langzame outlap reed. Dat deed hij volgens mij bewust om het Verstappen lastig te maken, al laat de data niet hetzelfde verhaal zien. Hamilton reed namelijk dezelfde outlap tijd, als dat hij ook in de Q2-sessie al eens reed."

De voormalig teamgenoot van Hamilton had het gevoel dat Verstappen zijn eerste run in de Q3-sessie ook niet optimaal verliep. "Het is opmerkelijk dat Verstappen langzamer was in de Q3-sessie ten opzichte van de Q2-sessie, misschien was de snelheid er dus wel. Bij de eerste run zat hij echter te dicht op Charles Leclerc wat hem volgens mij ook tijd heeft gekost."

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team