Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Rosberg geniet: "Magistrale race van Verstappen"

Nico Rosberg blikt in zijn podcast terug op de race in Oostenrijk en spreekt in superlatieven over Max Verstappen, maar plaatst ook één kanttekening over het uitblijven van een straf.

In zijn podcast is Nico Rosberg duidelijk enthousiast over de spetterende race op de Red Bull Ring. Het was eens niet zijn oud-teamgenoot Lewis Hamilton die met zijn Mercedes de regie in handen had, maar het waren twee jonge talenten die de dienst uitmaakten.

"Wat een race! Formule 1 heeft op spectaculaire wijze haar comeback gemaakt. Max verprutste weliswaar zijn start. Het leek erop dat hij de koppeling wat te ver op liet komen en vervolgens opnieuw moest komen, wat hem veel tijd koste. Maar Max was ongelofelijk! Hij liet zien waarom we hem zo graag zien racen. Die jongen is écht op dreef. Ik zat werkelijk op het puntje van mijn stoel, dit was geweldig om te zien. Ik ben echt een fan van hem! Los van het feit of hij wel of geen straf had moeten krijgen, zijn race was magistraal en zijn snelheid ongekend."

Volgens de wereldkampioen van 2016 zagen we in Oostenrijk voor het eerst een duel tussen de kampioenen van de toekomst: Charles Leclerc en Verstappen.

"Leclerc liet zien dat hij de toekomstige superster van Ferrari is. Waarschijnlijk zagen we ook de toekomst van de Formule 1 hier: Leclerc en Verstappen die het samen uitvechten. Na de periode van Hamilton gaan deze jongens de dienst uitmaken, wat goed is voor de sport. Ik denk dat het erg mooi wordt om naar deze twee coureurs te kijken."

Rosberg genoot van het gevecht, maar is van mening dat de inhaalactie van Verstappen niet conform het reglement was en de Nederlander een straf verdiende.

"Ik denk dat Max bewust wijd ging, omdat hij van de ronde ervoor wist dat het zijn enige kans was om de race te winnen door Leclerc naar buiten te duwen. De ronde daarvoor kwam Leclerc makkelijk terug toen hij dat niet deed. Max stuurde nu bewust later in, miste de apex en dwong Leclerc naar de buitenkant. Hij reed er een andere lijn dan tijdens de rest van de race. Ik denk dat hij daarvoor een straf verdiende, wat ik erg klote vind. Want dit soort gevechten wil je als raceliefhebber zien."

Dat Verstappen de race kon winnen lag volgens Rosberg aan de foute tactiek van Ferrari. Als enige topteam liet het haar coureurs starten op de zachte band, waardoor Leclerc in de slotfase op banden reed die tien ronden ouder waren dan die van Verstappen.

"Ferrari koos echter de verkeerde strategie, want Leclerc had de race makkelijk gewonnen als ze niet gekwalificeerd hadden op de zachte band. Deze fout kwam hen aan het einde van de race duur te staan, want daardoor kon Verstappen dichterbij komen."

5 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019