Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Rosberg geniet van 'meedogenloze' Verstappen: "Hem wil je niet in je spiegels zien"

Nico Rosberg genoot van de sprintrace in Imola, die door Max Verstappen werd gewonnen. De voormalig Mercedes-coureur zag hoe de Nederlander op meedogenloze wijze kwam, zag en overwon.

Verstappen Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Nico Rosberg bekeek voor Sky Sports de sprintrace in Imola. Enkele dingen vielen hem op. De bandenproblemen voor Charles Leclerc en de manier waarop Max Verstappen er met de overwinning vandoor ging.

"Dat zal Ferrari wat zorgen geven, die bandenproblemen, want die waren aan het einde van de sprintrace erg hardnekkig. Het verschil tussen Verstappen en Leclerc was significant. Dat maakt het Ferrari op zondag waarschijnlijk niet makkelijk."

"Het was tegelijkertijd weer zo typisch van Verstappen... Hij was meedogenloos", geniet Rosberg hardop. "Max is die coureur die je niet in je spiegels groter en groter wil zien worden. Je weet gewoon dat hij aan zal vallen, met alles wat hij in zich heeft. Dat deed hij ook tijdens de sprintrace, dus dat was mooi om te zien."

Start wordt cruciaal

Toch denkt Rosberg dat Leclerc op zondag de te kloppen auto heeft, al zit Verstappen niet ver van hem af. "Ferrari heeft in mijn optiek nog steeds de snelste auto, ook al zit Red Bull na haar laatste updates erg dicht bij."

"Leclerc rijdt heel goed, dus als de medium en harde banden tevoorschijn komen, dan denk ik dat Ferrari het voordeel heeft. Het wordt een spectaculaire race met veel strategie, want de teamgenoten van Charles en Max doen ook mee!", zo wrijft Rosberg in zijn handen.

De start wordt cruciaal, denkt de Duitser. Verstappen zal dit keer wel goed uit de startblokken moeten komen. "Op zondag zullen ze elkaar onder druk zetten, absoluut. Het zal meteen bij de start beginnen, want Max had een waardeloze start van de sprintrace. Meteen had hij heel veel wheelspin. De druk zal tijdens de start op de schouders van Max liggen."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen