© Nico Rosberg Twitter

Nieuwsoverzicht

Rosberg heeft nog altijd geen spijt: "Ik mis de Formule 1 niet"

24 okt. 2018 11:30 René Oudman 0 reacties
Het is bijna twee jaar geleden dat Nico Rosberg de kroon op zijn werk wist te zetten door wereldkampioen te worden in de Formule 1. De Duitser had de titel nog geen vijf dagen op zak, toen hij pardoes zijn afscheid aankondigde. Sindsdien heeft Rosberg daadwerkelijk geen race meer gereden.

Spijt heeft Rosberg (33) nog steeds niet, ondanks dat hij generatiegenoten Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de Formule 1 anno 2018 ziet domineren. Sterker nog: de Duitser is blij dat hij gestopt is actief deel te nemen aan de sport.

"Het leven is goed, heel erg goed", spreekt Rosberg in de meest recente editie van de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Ik ben gelukkig. De Formule 1 missen doe ik niet, het enige wat ik misschien een beetje mis is het gevoel wat je krijgt nadat je een race wint. Het winnen van races leverde altijd onbeschrijfelijke, emotionele momenten op. Ik mis de sensatie van het rijden in een F1-wagen niet zozeer, eerder de competitie."

Toch is er volgens Rosberg, inmiddels twee jaar pensionado, geen weg terug. "Het was een geweldige tijd, maar het is afgelopen, verleden. Ik heb nergens spijt van. Het voelde alsof ik in 2016 op de toppen van mijn kunnen zat", belicht Rosberg zijn enige kampioensjaar in de koningsklasse van de autosport. "Met zekerheid durf ik te zeggen dat het in 2017 niet beter had kunnen gaan dan in 2016.

Rosberg scoorde naast de wereldtitel van 2016 uiteindelijk 23 Grand Prix-zeges, dertig keer vertrok de Duitser vanaf poleposition. "Alle fouten die ik in het proces heb gemaakt hebben mij sterker gemaakt en leidden uiteindelijk tot de wereldtitel. Ik ben blij dat alles heeft plaatsgevonden zoals het heeft plaatsgevonden en zou niets willen veranderen, ook niet de lastige momenten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen