Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Rosberg kijkt naar Verstappen en Ricciardo: "Laatste die ik in mijn spiegels zou willen zien"

De wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg is blij dat Daniel Ricciardo weer terug is op de F1-grid.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo had tot en met 2018 een redelijk succesvolle carrière bij het team van Red Bull. Hij wist in 2014 Red Bull aan drie overwinningen te helpen nadat het team in 2013 een ontzettend succesvol jaar had met Sebastian Vettel. Tevens was de Australiër ook de enige teamgenoot die Max Verstappen tot nu toe heeft weten te verslaan als we kijken naar kampioenschapspunten.

Ricciardo ging in 2018 op zoek naar een toekomst buiten Red Bull. Hij besloot de overstap te maken naar Renault, maar ging na twee overwinningsloze seizoenen naar het team van McLaren. Ook hier bleven de prestaties uit, op een overwinning tijdens de Grand Prix van Italië in 2021 na. Daar wist hij in Monza de race te winnen. Eind 2022 werd duidelijk dat het huwelijk tussen de goedlachse Australiër en het team definitief tot een einde kwam.

"Fantastisch om hem terug te zien"

Red Bull besloot hem begin dit seizoen terug te nemen, maar dan met de functie van derde coureur. Dit werk heeft hij tot en met de Grand Prix van Groot-Brittannië uitgevoerd, totdat hij het telefoontje kreeg dat hij per direct in de AlphaTauri, op de plek van Nyck de Vries, mocht instappen. De vraag die bij velen naar boven komt als ze aan de carrière van Ricciardo denken, dan is het zijn carrièreswitch na 2018. Bij Sky Sports heeft de wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, het over de overstap van Ricciardo van Red Bull naar Renault in 2019. "Ik denk dat hij zich niet comfortabel meer voelde in het team, omdat ze een opkomende ster hadden genaamd Max Verstappen, die steeds meer support kreeg binnen het team."

Volgens Rosberg heeft Max Verstappen en zijn talent dus invloed gehad op de beslissing van Ricciardo om zijn geluk bij een ander team te zoeken. "Hij zag een mogelijkheid om naar een ander team te gaan en daar de ster te zijn en een nieuw hoofdstuk te openen. Ik denk dat het zijn beslissing was op dat moment. En ik denk niet dat hij het als hij terugkijkt ziet als een foute beslissing. Ik ben niet zeker. Maar we zijn allemaal blij om hem terug te zien. Hij heeft een fantastische persoonlijkheid en is één van de beste wiel-tot-wiel racers. Hij zou samen met Max Verstappen de laatste zijn die ik in mijn achterspiegels zou willen zien, dus het is fantastisch om hem terug te zien."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami