Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg lacht om opmerking Hamilton: "Wat heb ik fout gedaan?"

Lewis Hamilton liet in 2021 weten dat Valtteri Bottas zijn 'beste teamgenoot ooit' was. Voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg zit er niet mee.

In de slotfase van het seizoen liet Lewis Hamilton, vlak voor zijn radiostilte, weten dat Valtteri Bottas zijn favoriet is als teamgenoot. "We hebben deel uitgemaakt van een team dat vier constructeurskampioenschappen heeft gewonnen en we hebben elkaar gemotiveerd, in voor- en tegenspoed. Hij is mijn beste teamgenoot geweest en ik heb genoten van de samenwerking", liet Hamilton weten. De indruk werd gewekt dat het een sneer was naar Nico Rosberg, voormalig teamgenoot van de zevenvoudig kampioen. In hun tijd bij Mercedes verslechterde de relatie tussen de twee enorm. Veel F1-fans zagen de bedankjes van Hamilton naar Bottas dan ook als een sneer richting Rosberg. Laatstgenoemde zit er echter niet mee, zo laat hij weten aan Sky Sports . "Nee, dat voelt wel respectloos!", grapte de wereldkampioen van 2016. "Ik bedoel maar, wat heb ik fout gedaan?" Hamilton en Rosberg bezorgden Mercedes de constructeurstitels van 2014, 2015 en 2016. Ook alle coureurstitels bleven binnen de Duitse renstal.

Sfeer binnen Mercedes veranderd na vertrek Rosberg

Rosberg moet wel toegeven dat er sinds zijn vertrek iets is veranderd. De Duitser is zeer onder de indruk van de chemie tussen Hamilton en Bottas. "Het heeft een hele goede sfeer gecreëerd. Een gezondere sfeer binnen het team. Dat was anders in mijn tijd en dat heeft veel positieve punten met zich meegebracht." "Mercedes is constructeurskampioen en Valtteri heeft het beter gedaan dan (Sergio, red.) Perez. Hij verdient dus de credits", aldus de viervoudig kampioen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden