Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg maakt boud statement over Verstappen: "Nu nog niet, maar dat duurt niet lang meer"

We weten van Nico Rosberg dat hij al enige tijd behoorlijk fan is van Max Verstappen. Dat is na 2022 niet veranderd, integendeel. Hij verwacht dat Verstappen nog heel, héél ver gaat komen.

Als de Formule 1 wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg in een vlog zijn top vijf F1-coureurs van 2022 aanwijst, komt hij uit bij Max Verstappen. Het is hem meer dan duidelijk dat enkel hij aanspraak maakt op de #1-positie. Zijn onderbouwing is één groot loflied op Verstappen. "Hij opereert op dit moment op een ongelooflijk hoog niveau. Hij is zó snel en zó constant en maakt nooit fouten. Hij is vol vertrouwen en hij had voor een groot deel van het jaar niet eens de beste auto in de kwalificatie." "Ik denk dat Charles Leclerc zeker negen polepositions pakte, maar Verstappen wist altijd naar voren te komen en crashte daarbij nooit", vervolgt Rosberg, die 15 overwinningen uit 22 races 'amazing' noemt.

Rosberg: "Eigenlijk een makkelijk rijtje"

Wat Rosberg betreft lijdt het geen twijfel dat hij ooit toetreedt tot 'de grote vijf'. "Dat is voor mij een zekerheidje. Hij voegt zich dan bij coureurs als Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton en.... wie is die vierde...? Oh ja, Juan Manuel Fangio. Best makkelijk eigenlijk." "Je zal Verstappen daar al snel tussen kunnen plaatsen. Nu nog niet, want hij heeft nog maar twee titels, maar dat gaat niet lang meer duren, daar ben ik zeker van. En dat is indrukwekkend, want hij is nog maar 24 of 25 jaar oud. Op de tweede plaats zet Rosberg niemand minder dan George Russell, vóór Charles Leclerc, Hamilton en Lando Norris.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'