Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg moest torenhoog bedrag betalen na crash met eeuwige titelrivaal bij Mercedes

Het was lang niet altijd pais en vree tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton in hun tijd bij Mercedes. Zeker niet toen de twee streden om de wereldtitel, van 2014 tot en met 2016. Rosberg moest zelfs eens flink dokken voor een crash met de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen.

Rosberg Hamilton Spain 2016
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Nico Rosberg en Lewis Hamilton in hun tijd in de karts nog grote vrienden waren, kwam daar al snel een einde aan toen ze in 2013 teamgenoten werden bij Mercedes. In dat eerste jaar konden ze nog niet strijden om de wereldtitel, maar dat veranderde in 2014. De hybride motor van het team uit Brackley bleek bijna niet te verslaan en zo bleven er al heel snel slechts twee titelkandidaten over.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2014 zagen we al een prachtig gevecht tussen de twee kemphanen, die beiden niet wilden toegeven in de strijd om de overwinning. Vervolgens kwamen Rosberg en Hamilton in België in datzelfde jaar écht met elkaar in aanraking. Dat kostte Hamilton zijn race, omdat hij uitviel terwijl Rosberg tweede werd.

Maar dat kostte de Duitse wereldkampioen wel wat. Niet in de vorm van misgelopen punten voor het kampioenschap, maar wel flink wat geld. Het ging toen al over een bedrag met zes nullen dat de Duitser moest betalen, wat uiteindelijk geschonken werd aan een goed doel.

De grootste aanvaring met gelijk ook de meest verstrekkende gevolgen tussen de twee rivalen was tijdens de Grand Prix van Spanje van 2016. Hamilton probeerde tijdens een ultieme inhaalactie Rosberg te passeren in de openingsronde, maar uiteindelijk vlogen ze er allebei vanaf. Max Verstappen profiteerde daar optimaal van door op 15 mei 2016 zijn allereerste GP-zege uit zijn F1-carrière te pakken.

Nu heeft Rosberg in de Business of Sport-podcast onthuld dat de twee een contract moesten tekenen waarin stond dat ze schade die ze veroorzaakten in crashes mét elkaar, moesten vergoeden. "Het maakte niet uit wiens fout het was, maar we moesten betalen voor de schade. Ik weet nog dat ik 360.000 pond (omgerekend ongeveer 420.000 euro) moest betalen voor één van deze ongelukken." Hij benoemt niet om welke crash dit ging, maar de context vertelt ons dat dit de botsing in de Grand Prix van Oostenrijk zou moeten zijn geweest. "Daarna hebben we er zeker voor gezorgd dat we niet meer zouden crashen", zo sluit de wereldkampioen van 2016 af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'