Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg noemt Red Bull-uitspraken Wolff 'verre van sierlijk'

Toto Wolff vertelde de media tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend dat de records die Red Bull en Max Verstappen keer op keer verbreken, hem niet interesseren. "Het zijn gewoon Wikipedia-cijfers, en daar kijkt toch niemand naar", zei de Mercedes-teambaas. Nico Rosberg, ex-Mercedes-coureur, noemt de uitspraak 'verre van sierlijk' en is van mening dat Wolff beter een andere uitspraak had kunnen doen.

Nico-Rosberg-Toto-Wolff-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Mercedes jarenlang het dominantste team was in de Formule 1, is het op dit moment Red Bull dat record na record verbreekt. In Hongarije verbrak de Oostenrijkse renstal het record voor meeste opeenvolgende constructeursoverwinningen en in Italië flikte Max Verstappen dat kunstje op rijdersvlak.

Mercedes-teambaas Toto Wolff doet de opmerkelijke prestaties van concurrent Red Bull af als 'Wikipedia-cijfers.' Oud-wereldkampioen Nico Rosberg werkte jarenlang nauw samen met Wolff en volgens hem vindt zijn voormalig teambaas zulke statistieken wel degelijk interessant, zo vertelt hij in de Sky F1 Podcast.

"Ik denk dat Toto een beetje verloren was op het moment toen hij die uitspraak deed, omdat hij niet al te blij was met de prestaties van zijn eigen team. Mercedes finishte vijfde en zesde, mijlenver achter Ferrari en Red Bull. Ik denk dat Toto vooral daarmee bezig was, maar dat maakte zijn uitspraak juist nog kleurlozer en niet zo gracieus als normaliter het geval zou zijn bij hem." Volgens Rosberg had Wolff beter iets anders kunnen zeggen: "Ik denk dat het juiste antwoord geweest zou zijn: "Petje af en veel respect voor deze bijzondere prestaties van Red Bull."

'We houden allemaal van records'

Hoewel meerdere personen binnen de paddock wat onverschillig kunnen reageren op het verbreken van records, stelt Rosberg dat die personen vaak gewoon een masker ophebben. "Iedereen vindt records belangrijk. Ook bijvoorbeeld Max (Verstappen, red.), die altijd zegt dat het hem allemaal niet interesseert. Hij zegt dat het voor hem niet zo bijzonder is om tien races achter elkaar te winnen."

De Duitser vervolgt: "Maar wat doet hij wanneer hij uit de auto komt? Hij steekt beide handen in de lucht en laat de hele wereld zien dat hij tien races op rij heeft gewonnen. Wat er ook gezegd wordt, we houden ons er allemaal mee bezig."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez