Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Rosberg: "Nog onduidelijk of Perez een volgende Gasly of Albon is"

Sergio Perez kon tijdens de Grand Prix van Portugal geen grote rol van betekenis spelen voor Red Bull Racing. De Mexicaan gaf na de race op Portimao dan ook aan dat hij nog moet wennen aan de RB16B-wagen. Volgens voormalig wereldkampioen Nico Rosberg moet echter nog maar blijken of Perez het daadwerkelijk beter kan doen dan zijn voorgangers bij Red Bull.

Perez Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nico Rosberg is van mening dat Sergio Perez dit seizoen een grote rol moet spelen in de titelstrijd, als superhulp van Max Verstappen en Red Bull. "Sergio moet er dit jaar écht staan voor Red Bull Racing, met twee coureurs kun je op tactisch gebied namelijk veel meer doen. Perez is daarom een fundamentele factor voor Red Bull en Verstappen in de strijd om de titel. Op dit moment is echter nog onduidelijk of Perez die rol goed kan invullen of dat hij een volgende Pierre Gasly of Alexander Albon zal zijn bij Red Bull, die op een halve seconde van Verstappen blijft hangen", aldus Rosberg tegenover Sky Sport Italia.

De Duitser ziet echter ook dat Perez geen eenvoudige rol heeft te vervullen: "Verstappen is een van de sterkste coureurs die we ooit hebben gezien in de Formule 1, terwijl Perez het nog wat lastig heeft in de Red Bull-bolide. Hij kwam bijvoorbeeld ook wat minder weg bij de start tijdens de Grand Prix van Portugal en moest daarna weer wat plaatsen zien goed te maken. Perez geeft zelf ook aan dat hij het nog lastig heeft om aan de wagen te wennen en de tijd zal dus uitwijzen of hij op het niveau kan komen van de top drie coureurs."

Volgens Rosberg verkeert ook Valtteri Bottas nog altijd in een soortgelijke situatie bij Mercedes. "De situatie voor Bottas is niet heel makkelijk bij Mercedes, hij moet het opnemen tegen een van de beste rijders aller tijden in de Formule 1: Lewis Hamilton. Valtteri zal moeten blijven werken en dan gaan de resultaten wel komen, dat zag je zaterdag in de kwalificatie wel, hij pakte toen toch weer de pole. Die pole veroverde hij doordat hij de afgelopen tijd veel energie heeft gestoken in het snel op temperatuur krijgen van de banden, zoals Hamilton dit al het hele seizoen lukt."

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade