Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg overwoog F1-comeback als invaller van Hamilton

Nico Rosberg heeft overwogen om een telefoontje te plegen naar Mercedes toen Lewis Hamilton positief werd getest op het coronavirus tijdens het GP-weekend van Sakhir in 2020. De wereldkampioen van 2016 legt uit waarom een comeback echter uitbleef.

Tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020 werd Lewis Hamilton na een positieve coronatest vervangen door George Russell, de toekomstige teamgenoot van de Mercedes-coureur. Nico Rosberg overwoog echter ook om zijn oude team op te bellen en voor te stellen om een comeback te maken als invaller voor zijn ex-teamgenoot. Rosberg stopte na het winnen van zijn eerste wereldkampioenschap in 2016 direct met racen in de koningsklasse, maar vond het erg verleidelijk om terug te keren naar de Duitse renstal, al was het dan wel eenmalig. Uiteindelijk moest hij toegeven dat hij niet meer genoeg training volgt om fit genoeg te zijn om een Formule 1-bolide te besturen. "Fysiek gezien zou ik dat helemaal niet meer kunnen", moest Rosberg toegeven in gesprek met Jenson Button op het YouTube-kanaal van de ex Mercedes-rijder. "Ik had het zeker overwogen, maar fysiek gezien kan ik dat niet meer aan. Zeker weten. Ik had het niet meer dan twee rondes volgehouden in die auto, mijn armen zouden verzuren, mijn vingers.. Ik zou het stuur niet meer vast kunnen houden, dat is zeker." De enkelvoudig wereldkampioen ziet nog veel meer fysieke problemen bij het rijden van een Formule 1-bolide zonder voldoende training. "Om nog maar niet te spreken over je nek die tussen mijn benen valt als ik rem", vervolgt de Duitser. "De G-krachten op die auto's, de uitdaging en alles wat je specifiek moet bijhouden bij je spieren. Ik had fysiek geen kans, maar ik was er wel over aan het nadenken!"

Rosberg had geen comeback-plannen

Ook al is Rosberg een recentelijke wereldkampioen, was hij niet in aanmerking gekomen voor een FIA-superlicentie. Dit betekent dat hij niet had mogen invallen voor Hamilton, tenzij hij een test van 300 kilometer af had kunnen leggen in de dagen voorafgaand aan de race in Bahrein. Nadat hij uit de W07 in Abu Dhabi stapte, heeft Rosberg nooit meer geaasd op een comeback. Dit betekent niet dat hij nooit meer achter het stuur van een Formule 1-bolide zal en wil kruipen. "Als je me morgen vraagt om in Valtteri Bottas zijn auto te gaan testen, dan zou ik dat geweldig vinden", aldus de Duitse coureur. Maar als ze me vragen 'je kan terugkomen voor het seizoen', dan zou ik ze vriendelijk bedanken, maar nee zeggen. Ik ben heel gelukkig met mijn huidige manier van leven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi