Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: 'Optreden Max Verstappen was ronduit slecht'

Nico Rosberg noemt het optreden van Max Verstappen in China 'ronduit slecht' en 'onnodig', maar verwacht ook dat Verstappen zal leren van de gemaakte fouten van afgelopen weekend.

Nico Rosberg, tegenwoordig analist bij Sky Sports , heeft geen goed woord over voor het optreden van Max Verstappen in China: "Het was gewoon slecht, heel erg slecht. Zijn acties waren onnodig en moeilijk te begrijpen." Rosberg denkt dat het gebeuren tussen Vettel en Verstappen desondanks een positieve effect kan hebben: "Dit moet Max Verstappen toch aan het denken zetten. Hij reed de kampioenschapsleider uit de wedstrijd, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo er met een parel van een overwinning vandoor ging."

Ricciardo reed naar de overwinning dankzij enkele fraaie inhaalacties. Rosberg dicht Verstappen hetzelfde inhaaltalent toe, maar vindt dat de Nederlander minder agressief moet zijn. "Ricciardo en Verstappen zijn de beste inhalers van het veld, maar Verstappen laat momenteel een spoor van vernieling na. Maar ik vertrouw erop dat hij op de juiste manier aangesproken zal worden, bijvoorbeeld door Helmut Marko of zijn vader Jos Verstappen. Die hebben hem in het verleden al positief beïnvloed."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi