Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Rosberg verbaast zich over McLaren: "Ze laten de coureurs vechten als gekken!"

Moeten er bij McLaren stalorders uitgedeeld gaan worden, of is het juist mooi dat Lando Norris en Oscar Piastri met elkaar de strijd aan mogen gaan? Nico Rosberg denkt er het zijne van.

Norris Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het had zomaar kunnen gebeuren dat de GP van Italië voor McLaren al in bocht vier van ronde 1 voorbij was. Lando Norris en de achter hem gestarte Oscar Piatri gingen wiel aan wiel door de tweede chicane op Monza. Piastri was de sterkste, Norris verloor snelheid en nog een extra plek aan de uiteindelijke winnaar Charles Leclerc.

Oud-wereldkampioen Nico Rosberg ziet dat de sterkste wagen van het veld Norris extra motivatie geeft, maar de onderlinge strijd met Piastri zorgt ook voor angstige momenten. "Het is motiverend dat hij plotseling ziet en ruikt: 'oke, ik heb een kans'. Hij is nog steeds de grote underdog (voor de wereldtitel, red.), dus de druk zal van daaruit niet te groot worden, denk ik. Hij staat nog steeds ver achter qua punten. Maar het is wel motiverend, hij ruikt dat de kansen eraan komen", zegt Rosberg bij Sky Sports.

Rosberg zag ook dat Norris direct in bocht 4 zijn kansen op de zege weggooide. "Het was gewoon een fout. Hij zit aan de binnenkant en heeft de situatie echt onder controle. Hij is te behoudend als ze wiel aan wiel gaan."

Of ze bij McLaren dan teveel risico's vermijden? Rosberg verwerpt die suggestie. "Risico's mijden? Ze laten die twee coureurs vechten als gekken. Ze gaan wiel aan wiel. Lando spinde bijna in het gevecht met Oscar. Het is gewoon een beslissing die ze hebben genomen."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld