Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg verheugt zich op het gevecht tussen Vettel en Leclerc

Charles Leclerc liet tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi opnieuw zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. De jonge Monegask reed een sterke kwalificatie waardoor hij als achtste aan de race begon. Uiteindelijk kwam hij als zevende over de streep en eindigde hij als dertiende in het kampioenschap tijdens zijn debuutjaar.

In de openingsfase drong Leclerc brutaal aan bij zijn toekomstige teamgenoot Sebastian Vettel, maar de Duitser bleek in zijn Ferrari nog een maatje te groot voor de Sauber-coureur. Toch verwacht voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg dat zijn landgenoot het nog behoorlijk lastig gaat krijgen met zijn nieuwe teamgenoot.

Bij Sky Sport F1 steekt Rosberg zijn lof over Leclerc niet onder stoelen of banken. "Charles heeft enorm veel talent en zal volgend jaar in de top mee gaan strijden. In Abu Dhabi zat hij al vrij dicht bij Sebastian, die ongetwijfeld is geschrokken toen Charles in zijn spiegels opdook." Leclerc eindigde in 2018 tien keer in de punten waarbij zijn zesde plek in de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn beste resultaat was. Na slechts één seizoen in de Formule 1 stapt hij over naar Ferrari om daar Kimi Raikkonen te vervangen en wordt hij de nieuwe teamgenoot van Vettel. Een strijd waar Rosberg zich nu al op verheugt. "Natuurlijk kijk ik uit naar hoe Charles het gaat doen in gevecht met de andere coureurs van de topteams, maar ik ben ook erg benieuwd naar de strijd tussen hem en Vettel binnen Ferrari. Als hij in Abu Dhabi al zo dicht op Sebastian zit, dan belooft dat nog wat."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"