Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg 'verrast' door Ferrari-transfer Hamilton: "Persoonlijke droom vervullen"

Nico Rosberg had de sensationele Ferrari-transfer van Lewis Hamilton niet aan zien komen, al snapt hij de keuze van zijn voormalige rivaal wel. De Duitser sluit ook een Mercedes-comeback uit.

Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Rosberg en Lewis Hamilton vochten een fel robbertje uit in hun gezamenlijke tijd bij Mercedes. De jeugdvrienden vlogen elkaar tussen 2014 en 2016 constant in de haren om maar wereldkampioen te worden, met touchés, discussies en crashes tot gevolg. Rosberg zette alles op alles om een keertje de titel op te eisen en toen dat in 2016 eindelijk lukte, hing hij zijn helm aan de wilgen.

Sindsdien is Rosberg investeerder en analist. Als hem gevraagd wordt of hij de Ferrari-transfer van zijn voormalige rivaal aan had zien komen, reageert de Duitser ontkennend.

"Het verraste me", vertelt Rosberg tegenover Süddeutschen Zeitung. "Maar als je naar het grote plaatje kijkt: er zijn twee legendarische teams waar iedereen voor wil rijden. Dat zijn Ferrari en Mercedes. Ik kan begrijpen dat hij een persoonlijke droom vervult."

Uiteraard volgt dan meteen ook de onvermijdelijke vraag: heeft Rosberg interesse om Hamilton bij Mercedes te vervangen? "Dat is voorbij, ik ben niet van plan om aan een comeback te beginnen. Ik zou me een heel jaar intensief moeten voorbereiden, al is het maar om mijn brein weer te laten wennen. Een coureur moet heel snel kunnen reageren op topsnelheden. Dat is bij mij na zo’n lange tijd verdwenen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden