Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: "Verstappen staat meer onder druk dan Hamilton"

Nico Rosberg denkt dat Lewis Hamilton aan het langste eind gaat trekken in de titelstrijd. De Brit wint nou eenmaal altijd, zo redeneert hij.

Nico Rosberg was de laatste coureur die Lewis Hamilton van een wereldtitel wist te houden. In 2016 versloeg hij de Brit en vervolgens ging hij meteen met pensioen. Hij keert als analist nog regelmatig terug in de Formule 1-paddock en deelt zijn mening graag. Zo ook over de huidige titelstrijd tussen zijn voormalige rivaal Hamilton en niemand minder dan Max Verstappen. De Duitser geniet zichtbaar van het gevecht als hij er in gesprek met Sky Sports naar wordt gevraagd. "Het is spannender dan ooit, het is ongelooflijk!", jubelt hij.

Verstappen en Hamilton de besten

"Je hebt de twee beste coureurs van hun generatie die het tegen elkaar opnemen en Verstappen is echt in ongelooflijke goede vorm op dit moment. Toch denk ik dat Hamilton op een of andere manier aan het langste eind zal gaan trekken door zijn ervaring", denkt Rosberg, die ook vertelt waarom hij dat denkt. "Hij heeft al eens eerder in deze situatie gezeten. Lewis heeft al zeven titels achter zijn naam staan. Hij heeft al een stuk of tien keer midden in een titelgevecht gezeten aan het einde van het seizoen. Voor Max is dit de eerste keer en het is echt een extreme situatie om je in te bevinden", aldus de eenmalig wereldkampioen.

Verstappen staat onder druk

Volgens hem staat Verstappen dan ook onder meer druk. "Je droom staat op het spel, je droom om F1-kampioen te worden. Je weet niet of je ooit nog een kans krijgt, zeker met de veranderende regels. Je weet niet of Red Bull nog steeds een snelle auto heeft. Er staat heel veel op het spel en de druk ligt bij Max om er mee om te gaan, met deze nieuwe situatie. Hij staat meer onder druk dan Hamilton." Toch moet Rosberg tot slot toegeven dat Verstappen op dit moment weinig tekenen van druk vertoond. "Tot dusverre doet hij het geweldig. Je ziet niet eens dat hij onder druk staat, het is ongelooflijk hoe hij er mee om gaat. Daarom is hij momenteel zo sterk. Laten we zien hoe het zich gaat ontvouwen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"