Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg voorspelt drama tussen Verstappen en Leclerc: "Daar zet ik m'n huis op in"

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc is tot nu toe zonder incidenten verlopen, maar F1-wereldkampioen Nico Rosberg verwacht dat daar, naarmate het seizoen vordert, verandering in komt.

Nico Rosberg voorspelt vuurwerk tussen Max Verstappen en Charles Leclerc nu de strijd om het kampioenschap alsmaar spannender wordt. Tot nu toe is de strijd tussen de twee zonder noemenswaardige incidenten verlopen en elk van hen heeft gesproken over het respect dat ze voor elkaar hebben. Na een aantal moeilijke races heeft Leclerc zich echter weer in de strijd geworpen door de Grand Prix van Oostenrijk te winnen, Sergio Perez in te halen en zo terug te keren naar P2 in het klassement. De Monegask wil zijn achterstand van 38 punten op Verstappen in het klassement verder verkleinen en zal in de Grand Prix van Frankrijk naast zijn rivaal op de eerste startrij plaatsnemen.

Rosberg is verrast over hoe netjes de strijd verloopt

Rosberg vertelt dat hij verrast is over hoe zuiver het gevecht tussen Verstappen en Leclerc tot op dit punt in het seizoen is geweest. "Eerlijk gezegd verbaast me dat enorm, omdat ze zo veel en zulke intense wiel-aan-wiel gevechten hadden", vertelt de wereldkampioen van 2016 aan Sky Sports . "Dat er zelfs nooit een soort discussiemoment of iets dergelijks is geweest, is een enorme verrassing."

De harmonie tussen de twee duurt volgens Rosberg niet lang meer

Deze harmonie tussen de titelrivalen zal volgens Rosberg waarschijnlijk niet voor de rest van het seizoen voortduren. "Ik zou er waarschijnlijk zelfs mijn huis op durven inzetten." "Het zal niet het hele seizoen (zo goed, red.) gaan. Met de hoeveelheid keren dat ze wiel-aan-wiel gevechten hadden, moet er een moment komen dat er wat tikken worden uitgedeeld of verschillende meningen ontstaan over een of ander incident of iets dergelijks." "We zullen zien. Als fan willen we natuurlijk zien dat de gemoederen wat hoger oplopen, maar dat komt vast snel."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez