Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Rosberg voorziet tweestrijd bij Ferrari in 2025: "Zal voor beiden lastig worden"

Lewis Hamilton hoopt met een nieuw avontuur bij Ferrari zijn Formule 1-carrière nieuw leven in te blazen, maar Nico Rosberg denkt dat zijn voormalig teamgenoot juist een lastig karwei te wachten staat.

Hamilton China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton verraste voor het huidige seizoen vriend en vijand met de aankondiging dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden. De zevenvoudig wereldkampioen weet al enkele jaren geen potten meer te breken bij Mercedes, maar hoopt bij de Italiaanse renstal de smaak weer te pakken te krijgen. Een vreemd plan is het zeker niet, want Ferrari doet het de laatste jaren juist steeds beter. Toch zal zijn nieuwe teamgenoot, Charles Leclerc, het hem niet makkelijk maken.

Nico Rosberg, de voormalige teamgenoot en één van de grootste rivalen van Hamilton, geeft bij Sky Sports F1 aan dat hij verwacht dat Leclerc zijn nieuwe Britse teamgenoot met open armen zal ontvangen. "We kijken allemaal uit naar de dynamiek tussen die twee. Charles lijkt me niet het type dat conflicten met zijn teamgenoot opzoekt, dus dat kan het makkelijker maken. Misschien lopen de gemoederen dan minder hoog op. Maar Charles is waarschijnlijk de op één na beste coureur in de kwalificatie, op Max Verstappen na dan. We kunnen dus wel stellen dat het een lastige strijd zal worden voor zowel Hamilton als Leclerc. Het niveau zal heel dicht bij elkaar liggen."

Overstap geen gek plan

De aankondiging van Hamilton kwam onverwachts, al komt het ook niet geheel uit de lucht vallen. Ferrari is namelijk een historisch team en vrijwel iedere coureur droomt van het racen in de iconische rode bolides, maar daar komt ook nog bovenop dat Mercedes de zaken momenteel niet op orde heeft. Het Duitse team lijkt dit jaar bezig te zijn met een derde jaar zonder succes en dat hakt er wel in. De Italiaanse concurrent was daarentegen het enige team dat in 2023 een race wist te winnen.

Rosberg had de aankondiging niet aan zien komen, maar de voormalig wereldkampioen snapt wel waarom zijn oude rivaal juist op dit moment voor deze overstap kiest. "Het kwam voor iedereen als een grote verrassing en ik denk niet dat iemand dit aan zag komen. Maar aan de andere kant, als je naar het hele plaatje kijkt, waarom ook niet? Hij nadert het einde van zijn carrière en uiteindelijk zijn er twee legendarische teams, Mercedes en Ferrari. Lewis was altijd al fan van de wegauto's van Ferrari, dus waarom niet ook de overstap maken naar de rode race-overalls?"

Het nieuws deed Rosberg vooral denken aan Hamiltons eerdere zoektocht naar een nieuwe uitdaging. "Op dit moment ziet het er wat prestaties betreft uit als de juiste keuze. Misschien heeft hij hiermee weer een fantastische overstap te pakken, zoals dat ook van McLaren naar Mercedes het geval was. McLaren won destijds juist races terwijl Mercedes radeloos rond leek te rijden, maar na zijn overstap waren de rollen ineens omgedraaid. McLaren viel steeds verder terug maar Mercedes sleepte juist overwinningen binnen. Misschien kan hij dat nu wel herhalen."

			© XPBimages
	© XPBimages

Voetsporen Alonso

Hamilton liet tijdens de sprintrace in China, waar hij als tweede eindigde op een natte baan, wel zien dat hij het nog in zich heeft om succesvol te zijn. Toch begint zijn leeftijd ook zijn tol te eisen, want de zevenvoudig wereldkampioen tikt volgend kalenderjaar de veertig aan. Toch lijkt leeftijd maar een getal te zijn in de Formule 1 en Fernando Alonso is daar zelf het levende bewijs van. De Spanjaard wordt over enkele maanden 43, maar heeft zijn contract bij Aston Martin recent verlengd.

Volgens Rosberg toont Alonso dus aan dat het zelfs op latere leeftijd mogelijk is om succesvol te zijn in de Formule 1, en dat opent deuren voor Hamilton. "Fernando wordt over een paar maanden 43 en het is indrukwekkend dat we hem nog steeds op het allerhoogste niveau zien rijden. Dat kan hij echt alleen omdat hij één van de beste coureurs aller tijden is, maar dat betekent dat Hamilton dat ook moet kunnen. Hij was een half jaar geleden nog de beste samen met Verstappen en alleen de lastige seizoenstart riep hem een halt toe. Maar ik weet zeker dat Lewis het nog kan, ongeacht zijn leeftijd."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"