Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg zei nee tegen enorme som geld om in Formule 1 te blijven

Eind 2016 zette hij na het veroveren van zijn Formule 1-wereldtitel een punt achter zijn racecarrière, maar als hij nog even door was gegaan had hij een enorme smak geld gekregen van Mercedes.

M41144
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Daimler
Op papier had Nico Rosberg na het winnen van zijn eerste Formule 1-wereldtitel nog wel even door kunnen gaan, maar in de praktijk bleek hij daar geen zin in te hebben. Hij zette per direct een punt achter zijn carrière en keerde niet meer terug in een Formule 1-bolide.

Hij heeft daar echter geen seconde spijt van, zo vertelt hij in gesprek met The Times. "Ik wilde voorkomen dat ik de sport verliet als een niemand of iemand die niet meer gewild was. Ik bedoel, ik heb 100 miljoen dollar opgegeven die op tafel lag", zo onthult hij.

"Ik verlangde echter naar een ander leven. Als je aan het racen bent heb je geen flexibiliteit. Het was de beste keuze voor mijn familie en ik heb geen seconde aan het geld gedacht", aldus de Duitser, die in zijn laatste jaren bij Mercedes regelmatig in de clinch lag met teamgenoot Lewis Hamilton.

"Er waren twee kampen: het Nico-kamp en de Hamilton fans. Alle Hamilton fans keerden zich natuurlijk tegen me. Op een gegeven moment stonden er een paar meisjes van vier jaar oud voor mijn neus die hun duimen omlaag deden en boe riepen. Hun vaders hadden hen verteld dat ze dat moesten doen", zo herinnert hij zich de meest trieste momenten van die rivaliteit.

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten