Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Rosberg ziet Mercedes bezwijken onder druk: "Opmerkelijk veel fouten"

Lewis Hamilton en Nico Rosberg vochten tijdens hun tijd bij Mercedes enkele stevige duels met elkaar uit en daarbij kwamen de wereldkampioenen niet altijd zonder kleerscheuren uit de strijd. Toch was Mercedes in die tijd dominant en maakte men zelden fouten. Rosberg concludeert dat dat op dit moment wel anders is bij de Duitsers en dat Mercedes wel degelijk last heeft van de druk die Red Bull en Max Verstappen zetten.

Bottas Hamilton France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tegenover het Italiaanse Sky Sport draaide Nico Rosberg er niet omheen na afloop van de Grand Prix van Frankrijk, die door Max Verstappen en Red Bull werd gewonnen. Mercedes liet kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken onbenut, zo zag ook de wereldkampioen van 2016.

"Mercedes maakt opmerkelijk veel fouten en dit komt door de druk die ze op het moment voelen. Red Bull en Max Verstappen zijn onwijs sterk en daarom lijkt Mercedes veel meer fouten te maken. Vooral de tactische fout van Mercedes in Frankrijk is voor mij onverklaarbaar. Het kan ook niet anders dan dat Toto Wolff de tafel omver heeft gegooid in de pitbox", aldus de lachende Rosberg.

"Natuurlijk moeten we de complimenten aan Red Bull geven, want zij reden een fantastische race in Frankrijk. Toch kan ik het zelf nog steeds niet begrijpen hoe Mercedes die tactische fout heeft kunnen maken, nadat ze Valtteri Bottas binnenhaalden konden ze op hun vingers uittellen dat Max daarna ook meteen naar binnen zou komen. Lewis zal in zijn helm dan ook furieus zijn geweest over het feit dat hij Verstappen plots voor hem zag rijden toen hijzelf de pitstraat uit kwam rijden."

De voormalig wereldkampioen sprak ook zijn ongenoegen uit over Bottas. "Wat deed Bottas toch in gevecht met Verstappen? Dat kon echt niet. Verstappen zat helemaal niet zo dichtbij en toch ging Valtteri al veel te veel in de verdediging, wat nog helemaal niet nodig was. We weten dat Bottas niet zo goed is in een op een duels, maar wat in Frankrijk gebeurde was gewoonweg niet goed. Hij heeft slecht werk afgeleverd in dat duel, waardoor Verstappen hem heel eenvoudig kon passeren."

Eerder liet Rosberg al weten het niet te kunnen begrijpen dat ook Hamilton zich in zijn ogen vrij eenvoudig liet passeren door Verstappen.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen