Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ross Brawn voelde zich aangevallen door Ferrari-baas

Formule 1-baas Ross Brawn voelde zich aangevallen door Ferrari-baas Sergio Marchionne. De Ferrari-voorman stelde dat de Formule 1 dreigt haar DNA te verliezen als de voorgenomen plannen voor 2021 werkelijkheid worden.

Toen Ferrari lucht kreeg van de voorgestelde reglementswijzigingen dreigde het direct de Formule 1 de rug toe te keren. Met name het instellen van een budgetlimiet was tegen het zere been van de Scuderia. Ferrari-baas Sergio Marchionne schamperde daarop dat de Formule 1 dreigt haar DNA te verliezen. De suggestie dat Ross Brawn en zijn mannen de sport daarmee schade toebrengen, is Ross Brawn in het verkeerde keelgat geschoten: "Ik vind het behoorlijk aanmatigend als mensen mij verwijten niet in het belang van de sport te denken."

"Het terugbrengen van de kosten betekent niet dat de sport niet meer de technisch hoogstaande klasse is die het altijd is geweest" , vervolgt Brawn in gesprek met RadioSport.co.nz. "De topteams geven nu misschien drie keer meer geld uit dan vijf jaar geleden. Toen hoorde je toch ook niemand klagen dat de Formule 1 niet vooruitstrevend genoeg is? We moeten de topteams duidelijk maken dat het financiële plaatje herzien moet worden om de sport gezond te houden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"