© Twitter Valentino Rossi

Nieuwsoverzicht

Rossi: 'Dood Simoncelli maakt nog altijd diepe indruk op mij'

24 feb. 2018 12:30 Jan van der Burgt 0 reacties
MotoGP-legende Valentino Rossi komt naar eigen de dood van zijn goede vriend Marco Simoncelli nooit meer helemaal te boven.

Motogp-ster worstelde met betrokkenheid bij crash

Valentino Rossi en Marco Simoncelli waren goede vrienden, al lang voordat Simoncelli zijn MotoGP-debuut maakte. De onderlinge gevechten op de baan deed echter niets af aan die vriendschap. De hechte band tussen twee Italiaanse kameraden bleef bestaan.

Aan het leven van Simoncelli kwam op 23 oktober 2011 een tragisch einde, toen hij verongelukte op het Sepang International Circuit. Bij die crash was Valentino Rossi zelf betrokken. En dat was niet te verkroppen voor de recordkampioen, zo laat hij in gesprek met het Italiaanse Riders weten.

"Het was enorm zwaar om daar overheen te komen. Het feit dat ik betrokken was bij de dood van mijn goede vriend had een verwoestend effect op mij", aldus Rossi.

"Ik bedacht me heel vaak dat ik als ik misschien wat verderop had gezeten, dit nooit gebeurd had hoeven zijn. Maar tijd heelt de wonden en nu kijk alleen nog maar terug op de mooie momenten die we samen deelden. En toch zal ik zijn overlijden nooit helemaal te boven komen."

Op het moment van de die crash in 2011 had Valentino Rossi al alles gewonnen wat er te winnen viel. De overstap naar Ducati bleek geen succes en dus had ik makkelijk kunnen besluiten om te stoppen. Dat deed hij na lang nadenken toch niet.

"Ik moest aan de ene kant rouwen om de dood van Marco en aan de andere kant een manier zien te vinden om er weer bovenop te komen. Ik dacht na over mijn carrière en wilde doorgaan om weer te winnen. Ik wilde terug naar Yamaha."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen