Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi emotioneel nadat hij ontkomt aan zwaar letsel tijdens MotoGP-race

Valentino Rossi kwam tijdens de Grand Prix van Oostenrijk goed weg toen twee losgeslagen motoren hem op een haar na misten. De Italiaan was na afloop zichtbaar geschrokken.

Op de Red Bull Ring ging het tijdens de MotoGP-race zondag namiddag verschrikkelijk mis. Franco Morbidelli en Johann Zarco raakten op weg naar bocht drie elkaar en schoven onderuit. Een huiveringwekkende crash volgde, waarbij de motoren van de twee coureurs rakelings langs Valentino Rossi en Maverick Vinales scheerden. Ook Morbidelli en Zarco maakten beiden een harde schuiver, maar iedereen kon het bizarre incident gelukkig zonder grote schade navertellen. Check de beelden van de bizarre crash hieronder. Artikel gaat verder onder de video .

q2oVM2SAIfM

Na afloop van de race gaf MotoGP-legende Rossi toe dat hij verschrikkelijk was geschrokken. Vanavond zal hij dan ook even een kruisje slaan en naar boven kijken. "Het was eng. Alle vier de coureurs, maar vooral Maverick en ik, mogen van geluk spreken. We moeten vanavond bidden, want de gehele situatie was levensgevaarlijk. Ik denk dat het goed is om agressief te zijn, iedereen probeert het maximale eruit te halen, maar we moeten niet gaan overdrijven. We moeten blijven onthouden dat deze sport levensgevaarlijk is. Je moet respect hebben voor je rivalen, zeker op een circuit waar je 300 kilometer per uur rijdt." Rossi kan niet genoeg benadrukken hoe veel geluk hij heeft gehad tijdens de race op de Red Bull Ring. De twee rondvliegende motoren kwamen met hoge snelheid op hem af, maar misten hem dus op een haar na. "Ik voelde dat er iets op me afkwam, maar ik dacht dat het de schaduw van de helikopter was. Toen vloog Franco's motor plots op ongelooflijk hoge snelheid langs mn neus en vloog Zarco's motor over Maverick heen." "We hadden enorm, enorm veel geluk. Ik hoop dat dit soort incidenten een les vormen voor de coureurs, zodat zij hun gedrag in de toekomst kunnen verbeteren. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, anders was de situatie helemaal anders geweest. Het was lastig om weer terug op mijn motor te stappen na het incident (na de rode vlag, red.), maar ik had geen andere keuze. Gelukkig ging het vervolg van de race daarna goed", aldus Rossi, die uiteindelijk beslag legde op de 5e plaats.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024