Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valentino Rossi

Rossi stelt zichzelf een ultimatum: "Anders heeft doorgaan geen zin"

Valentino Rossi maakte de MotoGP populairder dan ooit te voren. Met zijn gekke capriolen na het winnen van races veroverde de Italiaan grote bekendheid over de hele wereld. 'The Doctor' overleefde verschillende generaties in de MotoGP, maar Marc Marquez heeft het niveau zodanig opgekrikt, dat Rossi het mogelijk niet meer bij kan benen.

Rossi Zaterdag Assen 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Rossi presteerde dit jaar ondermaats en het 2019-seizoen mag dan ook gezien worden als een van de slechtste seizoenen ooit uit de succesvolle carrière van de negenvoudig wereldkampioen. Dat beseft de immer zelfkritische Yamaha-rijder als geen ander en daarom ondernam hij grote stappen voor 2020: "We hebben enkele grote veranderingen doorgevoerd voor 2020. De grootste verandering is mijn werkwijze, ik werk vanaf deze winter namelijk samen met een nieuwe hoofdengineer."

"Die nieuwe veranderingen gaan er hopelijk voor zorgen dat ik volgend seizoen beter ga presteren. Ik moet jammer genoeg namelijk al vroeg in het seizoen een beslissing maken over mijn toekomst. Het afgelopen seizoen was niet best en ik zal volgend jaar dan ook beter moeten presteren, anders heeft het niet meer zoveel zin om door te gaan", aldus een zeer rationele Rossi tegenover het Italiaanse Sky Sport.

Rossi, die in februari 41 wordt, lijkt overigens geen last te hebben van zijn leeftijd. Na een lang en zwaar seizoen besloot de immer vrolijke Italiaan om afgelopen maandag te wisselen van machine met Hamilton en dit weekend neemt hij deel aan de 12-uurs race van Abu Dhabi. Daar zal hij de Ferrari delen met halfbroer Luca Marina en zijn beste vriend Uccio Salucci.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez