Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi: "Jeffrey Herlings is de Marc Marquez van de motocross"

MotoGP-legende Valentino Rossi heeft lovende woorden over voor Jeffrey Herlings. De Nederlandse motocrosser won de afgelopen jaren zo'n beetje alles wat los en vast zat.

De dominantie van Jeffrey Herlings is ook Valentino Rossi niet ontgaan. 'Vale', negenvoudig wereldkampioen op het asfalt, vergelijkt de jonge motocrosser met rivaal Marc Marquez. "Ik zie Jeffrey Herlings als de Marc Marquez van de motocross. Beiden zijn nog jong, maar winnen alles! Dat lijken ze bovendien nog voor een lange tijd te gaan doen", steekt Rossi in een exclusief interview met Racingnews365 zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Rossi droomt zelf nog altijd van een tiende wereldtitel, maar erkent dat het zeer lastig wordt om zijn droom te realiseren. Idem voor zijn maatje Tony Cairoli, de motorcrosser met eveneens negen titels achter zijn naam. "Voor ons is hun dominantie een groot probleem, want zo gaan we nooit een tiende titel winnen", lacht 'The Doctor.

Valentino Rossi

We zullen er alles aan doen om die jonge gasten te verslaan

"Ik kijk graag naar motocrossraces en volgens mij met mij velen anderen motorcoureurs. We zijn geïnteresseerd in elkaars sporten. Herlings domineerde het afgelopen seizoen net als Marquez dat deed in de MotoGP." Van opgeven wil Rossi, bijna 40 jaar, niet weten. In 2019 gaat hij met Yamaha op jacht naar zijn tiende titel. "Ik denkt dat zowel voor mij als voor Cairoli geldt dat we er alles aan zullen blijven doen om die jonge gasten volgend seizoen te verslaan."] Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"