Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi: "Met 10 km/u extra doe ik vooraan mee"

Begin februari gaat het MotoGP-seizoen met de eerste officiële wintertest op het circuit van Sepang weer van start. Tijdens die test zal ook Valentino Rossi van de partij zijn. De 40-jarige Italiaan hoopt dit seizoen om de titel te kunnen strijden, maar het zou ook zomaar eens het laatste jaar van ‘The Doctor’ in de MotoGP kunnen worden.

Valentino Rossi won in totaal al negen wereldtitels, waarvan zeven in de MotoGP-klasse. Marc Marquez zit de Yamaha-rijder met acht wereldtitels echter op de hielen en de kans is groot dat Marquez ook dit jaar de sterkste rijder zal zijn. Rossi houdt zich nog niet bezig met zijn Spaanse rivaal, maar erkent wel dat na dit seizoen zijn carriere in de MotoGP zomaar eens voorbij kan zijn. "Het is jammer dat de vroege contractverlengingen steeds vaker plaatsvinden. Dat maakt het er niet eenvoudiger op voor mij om een nieuw contract te krijgen", aldus 'The Doctor' tegenover de Gazzetta dello Sport.

In een eerder stadium liet Rossi namelijk weten na enkele races in 2020 een beslissing over zijn toekomst te willen nemen. De afgelopen jaren werden de aflopende contracten van verschillende coureurs echter al voorafgaand van het laatste contractjaar al getekend. Dat heeft ook de rijder met het nummer 46 waargenomen en daarom heeft hij een afspraak gemaakt met Yamaha.

"Ik spreek binnenkort al met de baas van het team, Lin Yarvis. In dat gesprek zullen we zien hoe alles ervoor staat en wat de toekomst me gaat brengen. Voorlopig spreek ik vooral met mijn vrienden en familie over mijn toekomst en zij hopen nog steeds dat ik langer doorga. Zij hebben nog steeds het vertrouwen in me en ook ik heb dat vertrouwen in mezelf. Echter is het wel zo dat wanneer ik wederom een seizoen zoals vorig jaar doormaak, ik niet meer verder zal gaan. In mijn ogen heeft het dan namelijk niet veel zin meer en ik zou er dan ook vrede mee hebben om te stoppen."

Rossi staat bekend als iemand die immer positief tegen het leven aankijkt en hij erkent dan ook dat er in de MotoGP ook kansen zijn bij andere teams dan het fabrieksteam van Yamaha. "Het Petronas Yamaha-team ziet er zeer goed uit en ook daar zou ik kunnen rijden. We zullen zien wat het wordt, voorlopig kijk ik vooral uit naar het 2020-seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer Yamaha de machine tien kilometer per uur harder kan laten lopen op het rechte stuk, ik zeker mee kan doen om de top drie klasseringen."

0 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen