Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi voert druk op Yamaha op: 'Grote veranderingen nodig'

Het fabrieksteam van Yamaha komt er in 2018 nog niet aan te pas in het MotoGP-kampioenschap. De Japanners staan nu al 15 races droog en Rossi eist verandering.

Yamaha stelt teleur in het huidige MotoGP-seizoen. Met slechts drie podiumplaatsen kan het merk niet opboksen tegen Marc Marquez en zijn snelle Honda. Stercoureur Valentino Rossi roept dan ook op tot verandering. Er moeten grote stappen worden gezet, anders is het seizoen verloren. Daarbij wijst hij op de grote stappen die het team in 2008 wist te maken. "Aan het einde van het seizoen 2007 had ik een gesprek met Masao Furusawa van Yamaha. Hem liet ik weten dat ik graag door wilde gaan met hem, maar dat er dingen moesten veranderen. Hij kreeg dat voor elkaar: de motor van 2008 was een grote stap voorwaarts" , laat Rossi aan Sky Italia weten.

"De motor van 2018 lijkt veel op die van 2015 en 2016. Hij geeft je genoeg vertrouwen, maar we hebben problemen met onze electronica. Op dat vlak lopen we achter op de concurrentie." "Ik wil dat we competitief worden voor het einde van het jaar, maar Yamaha moet dan een grote stap zetten. Een die we ook tussen 2007 en 2008 maakten. Met alleen kleine stapjes duurt het nog vijf jaar voordat we het probleem opgelost hebben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden