Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Rossi vreest voor vervelend einde van succescarrière in MotoGP

Het was de bedoeling dat Valentino Rossi en Yamaha rond juni met elkaar om tafel zouden gaan om de toekomst van de negenvoudig wereldkampioen te bespreken. De MotoGP ligt echter stil en zodoende weten zowel Rossi als Yamaha niet waar ze staan. Een vervelend einde van de carrière van Rossi komt dan ook in zicht.

Rossi 2020 yamaha
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

"Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik vorig jaar in het tweede gedeelte van het seizoen echt te langzaam was", begint Valentino Rossi zijn verhaal tegenover sponsor Monster Energy. "Daardoor was mijn plan om dit jaar een aantal races te rijden en dan een beslissing te maken over mijn toekomst. Wanneer ik namelijk wederom langzaam zou zijn, dan zou mijn carrière erop zitten", aldus de eerlijke Yamaha-rijder.

Door de coronasituatie ligt de situatie voor zowel de Italiaan als voor zijn werkgever compleet anders. "We weten nu niet waar we staan en het wordt dus lastig om een beslissing te nemen. Het lijkt erop dat ik nu voordat ik races ga rijden al een beslissing over mijn toekomst moet nemen. Natuurlijk hoop ik mijn carrière niet op deze manier te moeten beëindigen, ook een half seizoen rijden zou geen mooie einde zijn."

Overigens zal de rijder met het nummer 46 sowieso niet meer uitkomen voor het fabrieksteam van Yamaha in 2021. Zij besloten Rossi aan de kant te zetten, omdat de flamboyante coureur afgelopen winter nog geen beslissing wilde nemen over zijn toekomst. Wanneer Rossi zijn carrière alsnog wil vervolgen in 2021, zal hij dan ook een akkoord moeten vinden met het Petronas Yamaha-team dat onder leiding staat van de Nederlander Wilco Zeelenberg.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten