"Rusland begint autosport te omarmen, maar het kan nog beter"

28 sep. 2018 07:15 René Oudman 0 reacties
Jarenlang was het een ondenkbare combinatie: het anti-Westerse Rusland en de Formule 1. Na veel overleg en een hoop suggesties kwam de Grand Prix er in 2014 alsnog in het grootste land ter wereld, en wel in de favoriete badplaats van president Vladimir Poetin: Sotsji. Met Sergey Sirotkin staat er ook dit jaar een Rus aan de start.

Zodoende is 2013 nog steeds het enige Formule 1-jaar in dit decennium, waarin er geen Russen voltijdcoureurs waren. Sinds Vitaly Petrov in 2010 als eerste Rus zijn debuut maakte is het land namelijk voor de rest van de seizoenen altijd vertegenwoordigd geweest. Volgend jaar staan er wellicht zelfs twee Russen aan de start, aangezien Daniil Kvyat naar alle waarschijnlijkheid terugkeert.

Sirotkin merkt dat er steeds meer aandacht komt voor autosport, in zijn thuisland. Toch heeft de 23-jarige het idee dat er nog meer kan worden gedaan. “Het racen is inderdaad populairder dan dat het ooit tevoren was. Dat brengt ook kansen met zich mee voor de Russische rijders”, merkt de Moskoviet op. “Er zijn meer bedrijven die zich interesseren in de Formule 1 en tevens zijn er bepaalde personen die graag het avontuur aangaan.”

Ook al is Sirotkin nog maar in de beginjaren van zijn twintigers, de Williams-rijder merkt een duidelijk verschil ten opzichte van een paar jaar geleden. “Toen ik begon was er veel minder aandacht. Er zit een goede vooruitgang in het geheel, al staat het nog altijd in haar kinderschoenen. Alsnog moet ik zeggen, dat het met grote stappen vooruit gaat.”

In de persoon van Artem Markelov verschijnt er vandaag (vrijdag) een tweede Rus op het circuit. De 24-jarige bestuurt de Renault tijdens de eerste vrije training en zal zich daarna weer toespitsen op zijn werkzaamheden in de Formule 2. Van Markelov wordt in de wandelgangen gefluisterd dat ook hij bezig is met een overstap naar de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen