Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell baalt van crash met Sainz: "Contact was onvermijdelijk"

George Russell heeft zich na afloop van de Amerikaanse GP verontschuldigd voor zijn crash met Carlos Sainz. De Ferrari-coureur viel uit door een tik van de Mercedes-rijder.

De Grand Prix van de Verenigde Staten begon met een harde touché in de eerste bocht. George Russell verremde zich en knalde tegen Carlos Sainz aan. De man vanaf pole viel hierdoor al in de openingsronde uit. Russell kon zijn weg vervolgen en kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor het incident. Na afloop van de race verontschuldigde de Mercedes-coureur zich aan Sainz. "Ik ben al naar Carlos geweest. Ik dacht dat toen ik de eerste bocht in ging, hij wel via de buitenkant van Max Verstappen zou gaan. Toen ik door had dat hij juist via de binnenkant van Max de bocht wilde snijden, had ik mijn remzone al bepaald", laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Contact was onvermijdelijk", zo baalt Russell. "Maar weet je, als coureur moet je je bewust zijn van de auto's voor je en de mogelijkheden die zij hebben. Meer heb ik er niet echt over te zeggen."

Russell spreekt van slechtste racedag van het jaar

Sainz viel uit, maar Russell kon doorrijden met schade. "In eerste instantie dacht ik niet dat er veel schade was, maar uiteindelijk bleek het de slechtste zondag van het jaar te zijn. Ik was nergens in de buurt (van de coureurs vooraan, red.) als we kijken naar mijn pace", legt de Mercedes-coureur uit. "Toen ik merkte dat ik niet meer in de buurt kwam van Sergio Perez en Charles Leclerc, was het vooral zaak om de auto veilig naar de eindstreep te brengen, want het was erg lastig om op het asfalt te blijven." Russell werd uiteindelijk vijfde en scoorde nog een extra punt voor de snelste raceronde.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'