Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell benieuwd naar Hamilton-vervanger: "Soms is verandering goed"

George Russell krijgt in 2025 een nieuwe teamgenoot bij Mercedes. Vers bloed, dat ziet de Brit wel zitten.

Russell Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voor de start van het 2024-seizoen kwam het nieuws naar buiten dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton het team van Mercedes gaat verlaten. In 2025 gaat de Brit namelijk rijden voor Ferrari, waardoor er een felbegeerd stoeltje vrijkomt in de Formule 1. Wie wordt de nieuwe teamgenoot van George Russell bij Mercedes?

Een onzekere toekomst dus voor het team én voor Russell: "Ik denk dat het voor iedereen een spannend vooruitzicht is", begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het is spannend voor Lewis, het is spannend voor de sport."

"Hij en Mercedes hebben samen zoveel succes gehad. En verandering is soms goed. Lewis is nog steeds erg gemotiveerd. We werken goed samen, als een team."

Kimi Antonelli of Fernando Alonso?

Momenteel is Hamilton nog de 'teamleider' binnen het team van Brackley. Een normale gang van zaken, als we Russell mogen geloven. "Dat is normaal, hij zit al twaalf jaar bij dit team. Als ik zo lang bij het team zou zitten en er komt een nieuwe coureur dan zou ik er ook niet van uitgaan dat het niveau van respect hetzelfde is binnen het team."

Toch benadrukt Russell dat hij nooit het gevoel heeft gehad dat hij minder was dan Hamilton. "Het team heeft ons altijd gelijk behandeld. We hebben gelijke verantwoordelijkheid wanneer we de auto besturen, wanneer we op kantoor zijn en wanneer we werk op de simulator uitvoeren."

Speculeren over zijn nieuwe teamgenoot kan de Mercedes-coureur nog niet, al worden er natuurlijk wel al een aantal namen genoemd. Waaronder de jonge Andrea Kimi Antonelli. Maar ook de veteraan Fernando Alonso wordt genoemd. Het maakt Russell in ieder geval niet uit: "Wat de uitkomst ook gaat zijn, het gaat opwindend zijn voor het team."

"Kimi is een uitzonderlijke coureur, ik weet zeker dat hij een fantastisch seizoen gaat hebben in de Formule 2, zijn staat van dienst is immens. Hij is voorbestemd om ooit bij Mercedes te rijden, of dat nu volgend seizoen of in de toekomst is. De tijd zal het leren. Ik kijk ernaar uit, of het nu een ervaren coureur of een rookie wordt."

Inspraak op de uitkomst?

De Mercedes-coureur praat veel met teambaas Toto Wolff, maar hij laat weten dat hij geen inspraak zal hebben in de nieuwe teamgenoot. "Ik heb duidelijk gemaakt dat ik tevreden ben met iedereen."

Het wordt wel een lastige plek om op te vullen binnen het team, geeft Russell ook toe: "Als je Lewis als teamgenoot hebt, dan weet je, hij is de GOAT (greatest of all time, red.). Dus ik heb het gevoel dat de lat vrij hoog ligt. Maar Toto is echt transparant geweest met de gesprekken. De tijd zal het leren."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China