Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell blij verrast na Mercedes-updates: "We gingen sneller en sneller"

George Russell ziet forse vooruitgang bij Mercedes. De Duitse renstal kon met beide bolides het podium behalen in Spanje en het aftroeven van concurrenten als Ferrari en Aston Martin is volgens de jonge Brit gelukt.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Mercedes een ingrijpend updatepakket introduceerde in Monaco, zag het voorheen dominante Formule 1-team écht verbetering in Spanje. Lewis Hamilton en George Russell eindigden op respectievelijk de tweede en de derde plaats in Barcelona, waar ze logischerwijs erg blij mee zijn.

Russell had het prima resultaat in eerste instantie niet verwacht. "Dit was een beetje een verrassing, maar ik wil het hele team bedanken voor de fantastische auto. Van P12 naar P3 rijden, dat is een goed teken voor alles wat er aan zit te komen voor ons!", zegt hij.

De updates werken, dat is volgens Russell een zekerheid. "Dit voelt veel beter aan. Als je naar de rondetijden kijkt in vergelijking met Aston Martin en Ferrari, dan zie je dat we sneller en sneller gingen. Er is meer downforce en we kunnen de auto in een beter werkvenster brengen. Ik ben heel blij om op het podium te staan", aldus de Mercedes-rijder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team