Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell daagt Verstappen uit voor zege: "Waarom niet?!"

George Russell kende een ongekende kwalificatie in Canada. Hij zette zijn Mercedes voor het eerst sinds de Grand Prix van Hongarije in 2022 op pole neer en is als vanzelfsprekend dolgelukkig.

Russell qualifying Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes zag er al het hele weekend goed uit en wist die lijn door te trekken op de zaterdag. Tijdens de kwalificatie konden George Russell en Lewis Hamilton telkens wat meer uit de W15 halen en uiteindelijk was het Russell die poleposition pakte.

Max Verstappen zette tot op de duizendste dezelfde tijd neer als Russell, maar omdat de Brit de tijd eerder in Q3 noteerde, moest Verstappen het doen met de tweede plek. Russell is zeer gelukkig met zijn prestatie. "Het is geweldig, het voelt zó goed!", zo is de eerste reactie van Russell na zijn poleposition. "We hebben hard in de fabriek gewerkt en het draait hier op uit. We zeiden in Monaco: hopelijk is dit een soort van het begin van ons seizoen en ik denk dat het dat ook is. Ik heb dit gevoel gemist!"

Dan bedankt Russell ook nog even de fans op de tribune in Canada. "Het is awesome hier en elke keer als we naar Montreal komen, is de energie zo goed van alle fans. Ik ben erg opgewonden voor de zondag. Dit is de eerste stap, maar nu hebben we natuurlijk onze ogen gericht op de overwinning."

Als Russell vervolgens wordt gevraagd of hij Verstappen achter zich kan houden, is hij zeer optimistisch. "Waarom niet? Natuurlijk! Laten we ervoor gaan. De auto voelt geweldig aan sinds we upgrades hebben meegenomen naar Monaco. We zijn nu echt in de strijd verwikkeld, we gaan er dus voor tijdens de race!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen