Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: "Eerste kennismaking met Williams positief"

Kersvers Formule 2 -kampioen George Russell stapte vandaag voor het eerst in bij Williams. Volgend jaar vormt hij er het rijderspaar met Robert Kubica. De eerste kennismaking verliep positief voor de jonge Brit.

"Het eerste gevoel was om eerlijk te zijn eigenlijk heel positief", aldus George Russell over zijn kennismaking met de Williams FW41, die te boek staat als de slechtste bolide van 2018.

"Ik had in het begin wat problemen met de balans van de wagen, maar toen we die hadden verholpen bouwde ik in rap tempo het vertrouwen op. Zodoende kon ik snel de limiet opzoeken en lekker pushen." Gevraagd naar de verschillen tussen de Pirelli-banden van 2018 en 2019, want daar gaat het deze twee dagen in Abu Dhabi om, geeft hij aan dat hij het lastig vergelijken vindt, omdat hij de 2018-banden eerder in het jaar testte in dienst van Mercedes en Force India. "Elke auto is anders en voor mij was het echt de eerste keer met deze auto, dus ik vind het lastig daar iets zinnigs over te zeggen. Vraag het later vandaag aan Robert Kubica, die heeft meer ervaring met deze specifieke bolide." "Daarentegen heb ik het team wel kunnen vertellen wat mijn wensen zijn voor volgend jaar op het gebied van bijvoorbeeld het stuurwiel en mijn zitpositie, een positie waar ik niet eerder in heb gezeten, omdat ik altijd werk verrichtte in dienst van de vaste racecoureurs."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"