© Williams

Nieuwsoverzicht

Russell: "Eerste kennismaking met Williams positief"

27 nov. 2018 17:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Kersvers Formule 2 -kampioen George Russell stapte vandaag voor het eerst in bij Williams. Volgend jaar vormt hij er het rijderspaar met Robert Kubica. De eerste kennismaking verliep positief voor de jonge Brit.

"Het eerste gevoel was om eerlijk te zijn eigenlijk heel positief", aldus George Russell over zijn kennismaking met de Williams FW41, die te boek staat als de slechtste bolide van 2018.

"Ik had in het begin wat problemen met de balans van de wagen, maar toen we die hadden verholpen bouwde ik in rap tempo het vertrouwen op. Zodoende kon ik snel de limiet opzoeken en lekker pushen."

Gevraagd naar de verschillen tussen de Pirelli-banden van 2018 en 2019, want daar gaat het deze twee dagen in Abu Dhabi om, geeft hij aan dat hij het lastig vergelijken vindt, omdat hij de 2018-banden eerder in het jaar testte in dienst van Mercedes en Force India.

"Elke auto is anders en voor mij was het echt de eerste keer met deze auto, dus ik vind het lastig daar iets zinnigs over te zeggen. Vraag het later vandaag aan Robert Kubica, die heeft meer ervaring met deze specifieke bolide."

"Daarentegen heb ik het team wel kunnen vertellen wat mijn wensen zijn voor volgend jaar op het gebied van bijvoorbeeld het stuurwiel en mijn zitpositie, een positie waar ik niet eerder in heb gezeten, omdat ik altijd werk verrichtte in dienst van de vaste racecoureurs."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen