Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell emotioneel na overwinning en 'immense druk' van Hamilton

George Russell mag zich na de GP van Brazilië racewinnaar in de Formule 1 noemen. De Mercedes-coureur pakte de zege op Interlagos en versloeg teamgenoot Lewis Hamilton. Na afloop van de race is hij emotioneel en ziet hij de prestatie als een droom die uitkomt.

Sinds de finish van de Formule 1 GP van Brazilië 2022 mag George Russell zich enkelvoudig Grand Prix-winnaar noemen. De Mercedes-coureur versloeg op Interlagos het hele veld, waaronder dus ook teamgenoot Lewis Hamilton. In de slotfase was het na een safety car-periode nog erg spannend, maar de jonge Brit won zijn eerste race. Zichtbaar geëmotioneerd verscheen hij op het podium. Later ging hij nog verder in op zijn gevoel. "Er komen zó veel emoties bij kijken... ik heb gedroomd van dit moment. Heel, heel erg vaak", aldus de Mercedes-rijder tegenover de media. "Je weet nooit hoe de race verloopt, maar ik vond het erg goed gaan en ik had de rae onder controle." "De druk van Lewis op me was wel immens. Ik ben heel trots op het hele team. Alle geboekte progressie dit jaar is gewoon ongelooflijk. Wát een boost moet dit geven voor het volgende seizoen!" Russell had het met Hamilton en Max Verstappen (voor zijn crash) alles behalve makkelijk in de race. Toch was hij naar eigen zeggen best relaxed. "Dat is een soort mentaliteit. Dat moet je hebben om alles goed te doen, een goede start te hebben en om in de flow te komen. Dan kan je winnen." "Ik wist dat het heel lastig zou worden met Lewis en Max in mijn spiegels. Het zou geen gemakkelijke overwinning worden."

Hamilton en Russell strijden met respect

De Mercedes-coureurs kregen geen teamorders in de Grand Prix van Brazilië. "We hebben altijd gezegd dat we vrij zijn om te racen. Toto (Wolff, red.) en het team hebben dat vertrouwen gegeven aan mij en Lewis en we hebben gedurende genoeg momenten tegen elkaar geracet dit jaar. Dat was altijd respectvol naar elkaar." Tijdens de race vroeg Russell nog wel even hoe het zat met het racen tegen zijn teamgenoot. "Ik wilde weten wat de status was, want de één-twee voor het team is ontzettend belangrijk. Als ik niet zou mogen racen, dan had ik de race rustig uitgereden. Maar met echt racen rijd je kwalificatieronde na kwalificatieronde. Alles moest perfect zijn."

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust