Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell finishte weer voor Hamilton: "Dan lijk je een genie"

George Russell geeft toe veel geluk te hebben gehad bij zijn resultaat van de Grand Prix van Miami. De Mercedes-coureur wist door langer buiten te blijven een gratis pitstop te bemachtigen toen de virtual safety car in het spel kwam.

George Russell startte de Grand Prix van Miami vanaf de twaalfde positie op de harde compound, waarmee hij als één van de weinige door reed tot aan ronde 41, waarin een crash van Lando Norris en Pierre Gasly het strategische spel openbrak. De jonge Brit laat aan onder andere RacingNews365 weten geluk te hebben met de komst van de (virtual) safety car. "Ja ik denk dat er een beetje geluk bij kwam kijken. Je lijkt een genie wanneer dit soort dingen gebeuren. Maar ja, dat is het geval wanneer je op een buitengewone strategie zit. Je blijft buiten en hoopt dat er zoiets gaat gebeuren. We hebben geluk gehad."

Russell genoot van het gevecht met Hamilton

Het gevecht tussen Russell en teamgenoot Lewis Hamilton kwam kort na de herstart los. De jonge Brit profiteerde van zijn versere en snellere banden en wist de zevenvoudig wereldkampioen in te halen. Maar doordat de Russell buiten de lijnen van de baan voorbij ging aan Lewis, gaf zijn team de call om de positie terug te geven. "Ja, het was een goed gevecht", start Russell. "Natuurlijk moet je wat meer ruimte geven als je aan het strijden bent met je teamgenoot. Het was een bocht waar je niet precies de limiet van de baan kon inschatten. Ik was wel een beetje gefrustreerd toen het team zei dat ik de positie terug moest geven, omdat ik dichter in de buurt kwam bij de jongens voor me." Uiteindelijk wist Russell alsnog de vijfde positie keurig binnen de lijntjes te behalen, waardoor hij voor de vierde keer dit seizoen boven zijn teamgenoot finishte.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024