Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell geeft poging tot misleiden FIA toe na uitschakelen Sainz: "Ik wist dat ik fout zat"

George Russell geeft toe dat hij bij zijn crash met Carlos Sainz op COTA direct wist dat hij fout zat en met opzet wachtte om dat te erkennen.

Russell Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de eerste bocht van de openingsronde van de Grand Prix van de Verenigde Staten tikte George Russell polesitter Carlos Sainz aan in de flank, waardoor de Spanjaard spinde en zoveel schade opliep dat hij de race niet uit kon rijden.

Na het incident was Russell zich van geen kwaad bewust, althans zo leek het. Over de boardradio zei de Brit dat Sainz op hem instuurde, maar hij wist goed dat hijzelf fout zat. "Wanneer je in de auto zit wil je het beste resultaat dat mogelijk is, ongeacht wat er zojuist is gebeurd. Je probeert altijd je zaak zo goed mogelijk te verdedigen", vertelt Russell aan de media, waaronder RacingNews365, voorafgaand aan het GP-weekend in Mexico.

"Natuurlijk, als je eenmaal de kans krijgt om het incident na de race te zien, kijk je er misschien iets anders naar. Mijn kijk werd niet anders. Ik was van mening dat ik fout zat tijdens de crash met Carlos, maar ik ga niet, voordat de FIA een beslissing heeft gemaakt, op de radio zeggen dat het me spijt en dat ze me een grote straf moeten geven. Ik denk dat dat de mentaliteit is van een coureur."

"Toen de beslissing eenmaal was gemaakt en we de straf kregen, toen kwamen de verontschuldigingen. Ik denk dat dat voor ons allemaal (de coureurs, red.) geldt."

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

73 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'